Ljudböcker – Lyssna gratis och jämför bäst ljudbokstjänster och appar

Ljudböcker har blivit ett allt vanligare sätt för människor i alla åldrar att konsumera böcker. Här har vi samlat all information om de absolut bästa ljudboksapparna. Allt för att du ska kunna lyssna gratis, jämföra och välja den ljudbokstjänst som passar just dig bäst!


Lista: Sveriges bästa ljudbokstjänster

Pos. 1 ⭐

Pos. 2


Nextory

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

✅ Bäst i test
✅ Provlyssna i 14 dagar
✅ Stort utbud ljudböcker
✅ Familjeabonnemang

Efter våra tester av alla ljudbokstjänster har vi kommit fram till att Nextory är den bästa! Nextory är ett svenskt företag som startades så tidigt som 2013 (på den tiden under namnet E2GO). Idag har de breddat sin verksamhet och finns i fler marknader än bara den svenska, något som visar sig i form av deras stora utbud av ljudböcker. Det som utmärker Nextory och gör dem så bra i våra ögon är främst deras layout, samt valmöjligheterna i deras olika abonnemang.

Först och främst har de skapat en otroligt lättanvänd och stilren app som är lätt att navigera sig i. Man får en klar översyn av deras bibliotek och kan enkelt lägga till böcker man vill lyssna på i sin egen läslista.

När det kommer till uplägget för de olika abonnemangen så erbjuder Nextory stora valmöjligheter som gör det enkelt att hitta en prisplan som passar ens användning. Du kan välja mellan prisplan SILVER (för dig som vill betala ett lågt pris men inte nödvändigtvis behöver alla de senaste böckerna), GULD (för dig som lyssnar ofta och vill ha tillgång till alla de senaste böckerna på topplistan, samt FAMILJ 2, 3 eller 4 (för er som vill dela abonnemang beroende på hur många ni är.

Bookbeat

⭐ ⭐ ⭐ ⭐

✅ Prova gratis i 30 dagar
✅ Gigantiskt utbud
✅ Lyssna offline
✅ Ingen bindningstid

BookBeat har växt till en av Sveriges absolut bästa ljudbokstjänster. Företaget ägs av moderbolaget Bonnier Books vilket ger de en trygg grund att stå på. De erbjuder ett väldigt stort utbud av ljudböcker i olika genrer för folk i alla åldrar.

Hos BookBeat kan du provlyssna på böcker i 30 dagar, helt utan kostnad eller bindningstid. Om du sedan vill fortsätta använda BookBeat efter gratisperioden så erbjuder de två olika prisplaner baserat på vad som passar just dig bäst. Välj mellan BASIC (20 timmar i månaden för 99 kr/mån) och PREMIUM (100 timmar i månaden för 149 kr/mån). För respektive abonnemang kan du lägga till 1-4 extra användare utöver dig själv.

Ljudbokstjänster för olika typer av ljudböcker: