Bokrea 2024

Hem » Bokrea 2024

Bokrea 2024

Årets stora händelse för oss bokälskare närmar sig med stormsteg – bokrean 2024. Fick du inte den bok som du önskat dig i julklapp eller kanske fick du ett presentkort som du väntar på att nyttja? Vi tänkte nu bryta ner datum att hålla koll på, tips och taktiker inför rean för att inte gå miste om ett enda klipp.

Är du osäker på vilken bok du ska köpa och vill ha tips? Missa inte vår stora sammanställning av dem bästa böckerna 2024!

Populära böcker inför årets rea

Här nedan är fem av de mest populära böckerna just nu. Om någon av dessa kommer att vara nedsatta under bokrean är svårt att säga, men man kan alltid hoppas.

Information om bokrean 2024 i Sverige

Varje år hålls Bokrean i Sverige där butiker, varuhus och e-handlare i hela landet säljer rabatterade böcker från och med ett gemensamt datum i slutet av februari. Årets rea går av stapeln 20:e februari 2024 och blir sannerligen en annorlunda sådan med ett extra högt tryck på försäljningen online.

Historiskt sett har rean alltid varit en viktig period av året för bokbranschen och förlagen. I takt med att internetförsäljningen ökat och intresset för rean i den traditionella formen dalat något har dock julhandeln passerat bokrean i omsättning på senare år. Behovet att bli av med lagerförda äldre utgåvor består däremot så det årliga evenemanget blir troligtvis kvar ett tag framöver.

En hel del fysiska butiker öppnar extra tidigt under reans första dag och vissa slår till och med upp dörrarna vid midnatt för att locka extra ivriga bokfantaster. Ibland trycker förlagen också upp särskilda upplagor inför bokrean på sämre papper. Den absoluta majoriteten av boktitlar som säljs ut under rean är däremot äldre original som man helt enkelt försöker göra sig av med för att få plats med nyinkomna titlar. Idag är det så klart inte endast under dessa veckor i februari/mars du kan hitta böcker till nedsatta priser men är du ute efter en speciell bok just då skadar det verkligen inte att dubbelkolla om den säljs billigare än vanligt någonstans.

Rea hos Bokus

Med ett av Sveriges största utbud på böcker tycker vi att du ska kolla in rabatterna hos Bokus under årets rea. Bläddra runt bland de nedsatta böckerna om du inte redan vet vilken du är ute efter. Kanske hittar du din nya favoritbok till nedsatt pris.

Vanliga frågor och svar


När börjar årets bokrea 2024?

Bokrean startar i år 20 februari 2024. Svenska Bokhandlareföreningen och dess styrelse är de som beslutar när rean pågår årligen. Hur länge pågår rean då? Jo, den avslutas helt enkelt när alla rabatterade böcker är slut – vanligtvis 3-4 veckor efter att den startar.

När kan man förbeställa till bokrea-priser?

Det här skiljer sig åt väldigt mycket beroende på vilken återförsäljare du vill förbeställa din bok hos. Vi uppmanar dig att besöka respektive butik/återförsäljare för just den/de böcker du är intresserad av för att hitta den informationen.

Varför har vi bokrea i Sverige?

Bokrean i Sverige syftar till att bokförlagen ska kunna sälja slut på äldre böcker och göra plats för nya. Själva rean uppstod under 1920-talet av just den anledningen – när de svenska bokförlagen ville sälja slut sina restupplagor och göra plats för nya. På den tiden var rean väldigt löst reglerad vilket gjorde att ett förlag kunde starta sin rea när som helst de ville och då hakade ofta andra på.

Var är det bäst rabatt på böcker under bokrean?

Det är ofta olika stora rabatter hos olika butiker, varuhus och e-handlare beroende på vilken bok du är intresserad av.