Louis Vuitton-böcker

Louis Vuitton böcker har på senare tid blivit en otroligt uppskattad dekoration hos inredare. Coffee table böckerna höjer snabbt alla vardagsrum. Vi har här sammanställt en komplett lista för att du ska hitta just din Louis Vuitton bok.


Lista – populäraste Louis Vuitton coffee table book

Här listar vi de mest populära Louis Vuitton coffee table böckerna 2021. Klicka på respektive bok för att se pris och beställa.

1. Louis Vuitton Catwalk (Orange Louis Vuitton-bok)

Louis Vuitton grundades som ett lyxigt lädervaruhus 1854 och var under många årtionden en av världens ledande bagage- och tillbehörstillverkare. Det var dock efter lanseringen av sina första modekollektioner 1998 som huset nådde en aldrig tidigare skådad global berömmelse och banade väg för högprofilerade samarbeten med artister som Richard Prince, Takashi Murakami och Stephen Sprouse. Denna bok öppnar med en kortfattad historia om huset, följt av korta biografiska profiler av Marc Jacobs, den första kreativa regissören 1998-2014, och Nicolas Ghesquiere, som styr varumärket idag innan de utforskar själva samlingarna, organiserade kronologiskt. Varje samling introduceras av en kort text som avslöjar dess influenser och höjdpunkter och illustreras med noggrant kurerade catwalkbilder. Uppvisas görs hundratals spektakulära kläder, detaljer, accessoarer, skönhetsutseende och scenografi – och naturligtvis de bästa modemodellerna som bar dem på landningsbanan, från Naomi Campbell och Gisele till Kate Moss och Cara Delevingne. En rik referensavsnitt – inklusive ett omfattande index – avslutar boken.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 630 Utgivningsdatum: 2018-07-01

2. Louis Vuitton, The Birth of Modern Luxury – Pierre Leonforte

När Louis Vuitton: The Modern of Modern Luxury publicerades 2004 var boken den första som beskrev den dramatiska uppkomsten av världens finaste lyxföretag. Det är skrivet med full tillgång till företagets arkiv och visar Louis Vuittons passion för fin design med ett fantastiskt utbud av arkivkonst, produktdesign och banbrytande reklam. Företaget undersöks genom sina tre första ledare-grundare Louis (som uppfann den moderna bagageutrymmet), hans son Georges och hans barnbarn Gaston. Nu med ny information om ämnen som mönster för kläder, skor , smycken och till och med bilar, den här nya utgåvan innehåller ytterligare 20 sidor och uppdaterat material genom hela boken, som täcker varumärkets senaste historia med nya texter och fotografier.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 560 Utgivningsdatum: 2012-12-01

3. Louis Vuitton / Marc Jacobs – Pamela Golbin

Denna fascinerande bok presenterar de roller som två män har spelat för att förvandla en liten verkstad i Paris från 1800-talet till ett av de mest framgångsrika och erkända varumärkena i världen. Louis Vuitton lyx-modehus startades av sin eponymous grundare 1854. Den första halvan av denna publikation spårar innovationerna av Vuitton, som förvandlade det få kända guildyrket emballeur (packare) in i den främsta lyxstamtillverkaren i Paris, med en kundkrets som under hans live inkluderade den franska adeln liksom eliten i ett välmående imperium. Förstklassiga och aldrig tidigare sett exempel på Vuittons hantverk, tillsammans med det mode som gick in i dem, är höjdpunkterna i dessa kapitel. Den andra halvan av boken undersöker Marc Jacobs roll som Louis Vuittons kreativa chef (sedan 1997), som tog Louis Vuitton-huset in i en ny era med en serie samarbeten med konstnärer och designers – som Takashi Murakami, Richard Prince och Stephen Sprouse – samt att designa en serie mycket framgångsrika och önskade kläder för företaget. Genom att undersöka två olika men ofta liknande karriärer med hundra års mellanrum är Louis Vuitton / Marc Jacobs inte bara en lagerstudie av utvecklingen av ett lyxvarumärke under de senaste 150 åren utan också en hyllning av tekniska och designinnovationer under det nya århundradet.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 308 Utgivningsdatum: 2012-03-01

4. Louis Vuitton, The Art of Travelling – Patrick Mauries

Denna bok gör en djupdykning i Louis Vuittons betydelse för resandet i alla former. Hur många gånger har du inte suktat över den där snygga LV-väskan på flygplatsen? Men har du inte funderat på hur Louis Vuitton lyckats bli det självklara valet för jetsetters världen över? Look no further! I denna stilrena bok får du svaret!

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 172 Utgivningsdatum: 2016-01-04

5. Louis Vuitton, A Passion for Creation and Architecture – Valerie Steel

De mer än åttio medarbetarna som presenteras i den här boken utgör ett A till Z av Vuittons kreativa samarbeten, särskilt från det senaste decenniet, med betydande kapitel som ägnas åt Nicolas Ghesquiere, Marc Jacobs, Takashi Murakami och andra viktiga medarbetare. Att aldrig glömma husets långa tradition, den period som boken täcker från slutet av 1990-talet och fram till idag kommer att beskriva den roll som Louis Vuitton spelar i ett avgörande ögonblick på globalt sätt. Nu med 536 sidor har denna utgåva mer än 130 sidor med fantastiska nya bilder som visar det alltmer symbiotiska förhållandet mellan mode, konst och design.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 536 Utgivningsdatum: 2017-10-10

6. Louis Vuitton City Bags: A Natural History – Florence Muller


I hjärtat av Louis Vuitton, utan tvekan det mest igenkännliga lyxvarumärket i världen, finns dess stadsväskor, en serie damväskor som går tillbaka till 1900-talet. Denna bok tittar på historien om dessa väskor, den mest framgångsrika sortimentet av accessoarer på kvinnans sätt.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 400 Utgivningsdatum: 2013-09-23

7. Louis Vuitton Architecture and Interior – Fredrik Edelmann


I två delar undersöks i denna bok både de fysiska aspekterna av byggnaderna och de idéer som kom till deras sammansättning. Boken har ett riktigt fint yttre och matnyttig information på insidan.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 304 Utgivningsdatum: 2011-09-15

8. Volez Voguez Voyagez Louis Vuitton – Oliver Saillard


Till skillnad från tidigare böcker om lyxvarumärket Louis Vuitton utforskar denna unika volym det franska modehusets rika arv som en pionjär inom lädervaror från 1800-talet till idag. Specifikt belyser Louis Vuittons bidrag till livsstil, resor och mode, den här speciella katalogen är en måste-titel för att följa upp Rizzolis framgångsrika Louis Vuitton City Bags: A Natural History, Louis Vuitton / Marc Jacobs och Louis Vuitton: Art, Fashion and Arkitektur.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 392 Utgivningsdatum: 2016-05-01


Tack för att du läst vår sammanfattning av Louis Vuitton dekorationsböcker! Saknar du någon bok? Kontakta oss gärna på kontakt@bokrum.se .