Vit melankoli : En analys av en nation i kris – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Catrin Lundström

Jämför och hitta det billigaste priset på Vit melankoli : En analys av en nation i kris innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Vit melankoli : En analys av en nation i kris är skriven av Catrin Lundström och gavs ut 2020-11-05.

Vit melankoli : En analys av en nation i kris som bok, ljudbok eller e-bok.
Vit melankoli : En analys av en nation i kris

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 133

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Vit melankoli : En analys av en nation i kris

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Vit melankoli : En analys av en nation i kris. Boken är skriven av författaren Catrin Lundström. Makadam förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Vit melankoli : En analys av en nation i kris var 2020-11-05.

Originalspråket som Catrin Lundström skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Samhälle & politik vilket ger den O som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Vit melankoli : En analys av en nation i kris i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 103 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 140 x 9 mm och den väger så mycket som 214 g. Vit melankoli : En analys av en nation i kris ISBN är 9789170613227. Vit melankoli : En analys av en nation i kris är en fristående bok .


Läs Vit melankoli : En analys av en nation i kris som bok

För dig som vill köpa och läsa Vit melankoli : En analys av en nation i kris som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 133 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Vit melankoli : En analys av en nation i kris som ljudbok

Vill du lyssna på Vit melankoli : En analys av en nation i kris som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Vit melankoli : En analys av en nation i kris som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Vit melankoli : En analys av en nation i kris som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Vit melankoli : En analys av en nation i kris som pocket

Vit melankoli : En analys av en nation i kris finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Vit melankoli : En analys av en nation i kris med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Vit melankoli : En analys av en nation i kris med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Vit melankoli : En analys av en nation i kris
 • Författare: Catrin Lundström
 • Genre: Samhälle & politik
 • Förlag: Makadam förlag
 • Utgivningsdatum: 2020-11-05
 • Pris: 133
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 103
 • Fysiska dimensioner: 215 x 140 x 9 mm
 • SAB: O
 • ISBN: 9789170613227

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Vit melankoli : En analys av en nation i kris?

Vit melankoli : En analys av en nation i kris är skriven av författaren Catrin Lundström

När gavs Vit melankoli : En analys av en nation i kris ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2020-11-05.

Var kan jag köpa Vit melankoli : En analys av en nation i kris?

Vi rekommenderar att du köper Vit melankoli : En analys av en nation i kris hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Begreppet vit melankoli är ett sätt att på djupet förstå den konfliktfyllda, paradoxala och nostalgiska situation som råder i vår tid. Detta melankoliska tillstånd har uppstått som en följd av förlusten av både det vita, homogena Sverige och det färgblinda, solidariska Sverige. Forskarna Catrin Lundström och Tobias Hübinette menar i denna bok att sorgen över det gamla Sveriges borttynande präglar såväl höger som vänster och såväl antirasister som rasister, men att det i slutänden handlar om förlusten av samma nationella identitet. Genom att skriva fram Sveriges samtidshistoria med storheterna ras och vithet i centrum försöker Boken kastar vidare ljus över de ojämlikheter som präglar dagens svenska samhälle i form av klyftorna mellan stad och land, vita och icke-vita samt rika och fattiga. Författarna presenterar en teori om den svenska vithetens utveckling under 1900-talet och framåt liksom hur den samspelar med klass och kön. Läsaren möter här infallsvinklar som utmanar invanda föreställningar och erbjuder nya insikter om svenskheten. Catrin Lundström är docent i sociologi och verksam vid Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle (REMESO) vid Linköpings universitet. Hon har bl.a. publicerat Vit migration (2017) och Svenska latinas (avhandling, 2007). Tobias Hübinette är fil.dr i Koreas språk och kultur och docent i interkulturell pedagogik vid Karlstads universitet. Han har bl.a. publicerat Att skriva om svenskheten (2019) och Ras och vithet (antologi, 2017). Vit melankoli förstå hur Sverige kunde gå från att ha varit ett av västvärldens mest rasbesatta länder till att bli dess mest generösa invandrarland — och hur detta i sin tur fick ett abrupt slut efter 2015.

Utgivande förlag: Makadam förlag