Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Jan Hartman

Jämför och hitta det billigaste priset på Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori är skriven av Jan Hartman och gavs ut 2004-01-01.

Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som bok, ljudbok eller e-bok.
Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 329

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori. Boken är skriven av författaren Jan Hartman. Studentlitteratur AB är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori var 2004-01-01.

Originalspråket som Jan Hartman skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Filosofi Naturvetenskapens filosofi vilket ger den Dd som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 276 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 224 x 155 x 16 mm och den väger så mycket som 440 g. Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori ISBN är 9789144033068. Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori är en fristående bok .


Läs Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som bok

För dig som vill köpa och läsa Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 329 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som ljudbok

Vill du lyssna på Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori som pocket

Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori
 • Författare: Jan Hartman
 • Genre: Filosofi Naturvetenskapens filosofi
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Utgivningsdatum: 2004-01-01
 • Pris: 329
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 276
 • Fysiska dimensioner: 224 x 155 x 16 mm
 • SAB: Dd
 • ISBN: 9789144033068

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori?

Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori är skriven av författaren Jan Hartman

När gavs Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2004-01-01.

Var kan jag köpa Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori?

Vi rekommenderar att du köper Vetenskapligt tänkande : från kunskapsteori till metodteori hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Det vetenskapliga arbetet och dess resultat blir alltmer betydelsefulla i det moderna samhället. Kraven som ställs på vetenskapliga undersökningar blir därmed högre. De som gör vetenskapliga undersökningar måste därför ha en större insikt i det vetenskapliga tänkande som ligger till grund för deras arbete. Denna bok visar på vilka kunskapsteoretiska och metafysiska grunder det vetenskapliga tänkandet vilar. Med utgångspunkt i klassisk normativ kunskapsteori, som behandlar vardaglig kunskap, diskuteras olika uppfattningar om hur man skall bedriva vetenskap, och vilka anspråk vetenskapen kan ha på sanning och rationalitet inom de positivistiska och hermeneutiska vetenskaperna. Vidare diskuteras kvantitativ och kvalitativ metodteori, med avsikt att visa hur dessa metoder kan förstås med hänvisning till vetenskapsteorin.I denna andra upplaga har avsnitten om hermeneutik och kvalitativa metoder fått större utrymme, liksom avsnitt som behandlar olika konstruktionistiska ansatser inom forskning. Boken har dessutom kompletterats med ett namn- och sakregister. Boken vänder sig främst till studerande inom humanistiska, samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen, men även till dem som studerar hälso- och naturvetenskapliga ämnen. Den kan både användas på grundnivån vid universitet och högskola, och som fördjupning vid forskarutbildningar. Den kan även läsas av dem som är intresserade av filosofisk kunskaps- och vetenskapsteori.Andra upplagan.

Utgivande förlag: Studentlitteratur AB