Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Claes Gejrot

Jämför och hitta det billigaste priset på Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar är skriven av Claes Gejrot och gavs ut .

Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som bok, ljudbok eller e-bok.
Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 249

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar. Boken är skriven av författaren Claes Gejrot. Swedish Science Press är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar var .

Originalspråket som Claes Gejrot skrev och gav ut boken på var . Dess genre är Europas historia Katolicism, romersk-katolska kyrkan vilket ger den Ckta-cz Vadstena,Kc.34(u),Kc.41(u) som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är .

Om du vill läsa Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 548 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 155 x 40 mm och den väger så mycket som 1000 g. Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar ISBN är 9789185104222. Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar är en del av serien: Kungl Samfundets handlingar (del 19).


Läs Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som bok

För dig som vill köpa och läsa Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 249 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som ljudbok

Vill du lyssna på Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar som pocket

Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar
 • Författare: Claes Gejrot
 • Genre: Europas historia Katolicism, romersk-katolska kyrkan
 • Förlag: Swedish Science Press
 • Utgivningsdatum:
 • Pris: 249
 • Format:
 • Språk:
 • Antal sidor: 548
 • Fysiska dimensioner: 215 x 155 x 40 mm
 • SAB: Ckta-cz Vadstena,Kc.34(u),Kc.41(u)
 • ISBN: 9789185104222

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar?

Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar är skriven av författaren Claes Gejrot

När gavs Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut .

Var kan jag köpa Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar?

Vi rekommenderar att du köper Vadstenadiariet : latinsk text med översättning och kommentar hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Vadstenadiariet (Diarium Vadstenense) är en av våra mest kända källtexter – en guldgruva för alla som vill bekanta sig med Sverige under senmedeltiden.Vi möter där det fromma och flitiga klosterfolket i Heliga Birgittas kloster i vardag och fest. Bröderna berättar t.ex. om de magnifika arrangemangen i Vadstena år 1455, när en svensk kungadotter invigdes till syster, och år 1489, när Birgittas dotter Katarina skrinlades i närvaro av bl.a. riksföreståndaren Sten Sture den äldre. Men de innehållsrika notiserna i Vadstenadiariet har ofta en mer personlig prägel än så. Bland mycket annat kan vi läsa om vissa bröders kritik mot abbedissan, om klostrets hemliga skattgömma, om lekbroder Ragvald som föll ned från taket när han skulle plocka ned utsmyckningar, om syster Kristina som hade värmt sig med otillåtna pälskläder och om syster Cecilia som i förtvivlan sprang och gömde sig när hon mot sin vilja valts till klostrets abbedissa.Texten blickar också ut mot världen utanför klostermurarna och låter ett myller av personer träda fram: kungar och biskopar, riddare och krigsmän, kättare och upprorsmän, hantverkare och konstnärer, borgare och bönder- alla sedda från klostrets horisont.Vadstenabrödernas detaljrika text, tillkommen under drygt ett och ett halvt sekel, presenteras här på ett lättillgängligt sätt i en ny svensk översättning sida vid sida med den latinska originaltexten. Texten åtföljs av en löpande innehållskommentar.

Utgivande förlag: Swedish Science Press