Turkiets historia – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ingmar Karlsson

Jämför och hitta det billigaste priset på Turkiets historia innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Turkiets historia är skriven av Ingmar Karlsson och gavs ut 2015-05-20.

Turkiets historia som bok, ljudbok eller e-bok.
Turkiets historia

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 239

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Turkiets historia

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Turkiets historia. Boken är skriven av författaren Ingmar Karlsson. Historiska Media är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Turkiets historia var 2015-05-20.

Originalspråket som Ingmar Karlsson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Europas historia vilket ger den Koaa som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Turkiets historia i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 368 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 235 x 165 x 30 mm och den väger så mycket som 786 g. Turkiets historia ISBN är 9789175451510. Turkiets historia är en fristående bok .


Läs Turkiets historia som bok

För dig som vill köpa och läsa Turkiets historia som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 239 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Turkiets historia som ljudbok

Vill du lyssna på Turkiets historia som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Turkiets historia som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Turkiets historia som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Turkiets historia som pocket

Turkiets historia finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Turkiets historia med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Turkiets historia med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Turkiets historia
 • Författare: Ingmar Karlsson
 • Genre: Europas historia
 • Förlag: Historiska Media
 • Utgivningsdatum: 2015-05-20
 • Pris: 239
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 368
 • Fysiska dimensioner: 235 x 165 x 30 mm
 • SAB: Koaa
 • ISBN: 9789175451510

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Turkiets historia?

Turkiets historia är skriven av författaren Ingmar Karlsson

När gavs Turkiets historia ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2015-05-20.

Var kan jag köpa Turkiets historia?

Vi rekommenderar att du köper Turkiets historia hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Högaktuell och modern skildring av Turkiets mångskiftande förflutna!På rikets ruiner ville dess förste president Kemal Atatürk skapa en turkisk nationalstat hemmahörande i Europa. Men först 2002 kunde EU:s kriterier för ett medlemskap uppfyllas. År 2015 är det parlamentsval i Turkiet, och omvärldens intresse för den politiska utvecklingen är stor. Samtidigt blomstrar turismen i landet och allt fler bokar solresor längs kusten, och weekendresor till Istanbul.Diplomaten och prisbelönte författaren Ingmar Karlsson skildrar detta lands spännande förflutna, från det mångkulturella Osmanska riket till dagens moderna Turkiet.2014 var Ingmar Karlsson aktuell med den kritikerrosade boken »I Turkiet, där Atatürk en gång bryskt klippte banden till sitt lands förflutna, famlar dess nutida politiska ledare febrilt efter en osmansk identitet. I det läget är det bra att läsa på i historien, och här bidrar Ingmar Karlsson förtjänstfullt med sin nya bok. Karlsson, före detta generalkonsul i Istanbul, har skrivit flera böcker om regionen och har gedigen kunskap i ämnet … Han berättar nyanserat och kunnigt om Atatürks kamp för nationell suveränitet och den turkiska republikens födelse. Läsaren leds genom landets vindlande politiska svängar, Cypernkriser och återkommande militärkupper.« »Läsvärd … en brokig och intressant överblick över Turkiets historia.« »En intressant bok om ett land med en fascinerande historia … detaljerad och välskriven.« »En oundgänglig bakgrund för den som vill försöka förstå landets utveckling i dag.« »Författaren är synnerligen kompetent i ämnet … Boken ger en bra bakgrund för förståelsen av en del av vår samtid.« »Ingmar Karlsson är väl insatt i Turkiets historia och har dessutom förmågan att skildra den på ett initierat och fängslande sätt.« »Ingmar Karlsson redogör på ett lättsamt och mycket tillgängligt sätt för ett land som har en mycket lång och brokig historia … Det är intressant läsning … Turkiet är ett populärt semesterresmål och dessutom ett land som befinner sig i den politiska hetluften … Det finns alltså många goda skäl att vidga sina kunskaper om Turkiet, och att då läsa den här boken är en utmärkt idé.« Bloggen Johannas deckarhörnaFolket i Bild »En ambitiös och detaljerad framställning de aktuella konflikterna får också en grundlig presentation det märks att Karlsson känner starkt för Turkiet.« Tidskriften ResponsBibliotekstjänstÅrsskrift för Svenska Forskningsinstitutet i IstanbulSkaraborgs Läns AllehandaPopulär HistoriaSvenska DagbladetArvet från Bagdad som skildrar Europas arabiska arv.Turkiets historia tar sin början i det Osmanska riket. Under sin storhetstid på 1500-talet omfattade det enorma landområden, men från 1600-talets slut drabbades det av krig för att slutligen falla samman under första världskriget.

Utgivande förlag: Historiska Media