Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Göran Hägg

Jämför och hitta det billigaste priset på Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar är skriven av Göran Hägg och gavs ut 2014-09-11.

Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som bok, ljudbok eller e-bok.
Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 55

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar. Boken är skriven av författaren Göran Hägg. Lind &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar var 2014-09-11.

Originalspråket som Göran Hägg skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Historia vilket ger den Kc.46,Kc.5 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Pocket.

Om du vill läsa Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 382 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 180 x 110 x 20 mm och den väger så mycket som 210 g. Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar ISBN är 9789174613001. Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar är en fristående bok .


Läs Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som bok

För dig som vill köpa och läsa Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 55 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som ljudbok

Vill du lyssna på Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar som pocket

Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar
 • Författare: Göran Hägg
 • Genre: Historia
 • Förlag: Lind &amp
 • Utgivningsdatum: 2014-09-11
 • Pris: 55
 • Format: Pocket
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 382
 • Fysiska dimensioner: 180 x 110 x 20 mm
 • SAB: Kc.46,Kc.5
 • ISBN: 9789174613001

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar?

Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar är skriven av författaren Göran Hägg

När gavs Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2014-09-11.

Var kan jag köpa Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar?

Vi rekommenderar att du köper Svenska förmögenheter : gamla klipp och nya pengar hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Svenska förmögenheter är en bok om pengar som kan läsas av alla en sorts ekonomisk historia med människan i centrum. Utan att begripa siffror, vilket för övrigt torde ha gällt flera av de förmögenhetsbyggare som skildras, kan man här förstå hur pengar fungerar, har fungerat och alltid kommer att fungera. Göran Hägg skildrar med gott humör och stor sakkunskap allt från rövarbaronernas och bankirernas gyllene år vid mitten av 1800-talet till de senaste årens euromiljardärer med kontot i Liechtenstein, hjärtat närmast plånboken och makten i Sverige. I boken finns också välfärdsstatens stora förmögenhetsbyggare, till exempel Rausings, Kamprads, H&M-Perssons och Stenbecks, liksom de senaste mogulerna, EF-Hult och olje-Lundin. Läsaren får också följa förmögenheter som överlevt sedan den moderna kapitalismens gryning på 1800-talet så som Wallenbergs, Bonniers, Johnsons och Söderbergs, medan det för andra gått betydligt sämre, som till exempel skeppsredarfamiljen Broströms, skogspatronerna Kempe och cementbaronerna Wehtje. Imperier som försvann med sina skapare är Alfred Nobels och Ivar Kreugers. De svenska förmögenheternas framväxt utgör strålande underhållning fylld av kärlek och skilsmässor, nepotism och svek, uppgång och fall. GÖRAN HÄGG (f. 1947) är prisbelönt författare och docent i litteraturvetenskap. Jag hoppas att Anders Ström, Aktiespararen Göran Hägg har presterat en briljant bok om vad som skapar förmögenheter och vad som upplöser desamma. Lars-Göran Carlsson, Jusektidningen Svenska förmögenheter bara är den första i en rad av böcker som ser svenskt näringsliv och ekonomisk historia med delvis nya ögon [] en välskriven och klarsynt bok.

Utgivande förlag: Lind &amp