Svensk måltidskultur

Svensk måltidskultur – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Håkan Jönsson

Jämför och hitta det billigaste priset på Svensk måltidskultur innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Svensk måltidskultur är skriven av Håkan Jönsson och gavs ut 2020-09-10.

Svensk måltidskultur som bok, ljudbok eller e-bok.
Svensk måltidskultur

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 249

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Svensk måltidskultur

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Svensk måltidskultur. Boken är skriven av författaren Håkan Jönsson. Carlsson är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Svensk måltidskultur var 2020-09-10.

Originalspråket som Håkan Jönsson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Mat & dryck Mat & samhälle vilket ger den Mxk som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Svensk måltidskultur i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 186 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 155 x 19 mm och den väger så mycket som 418 g. Svensk måltidskultur ISBN är 9789189063167. Svensk måltidskultur är en fristående bok .


Läs Svensk måltidskultur som bok

För dig som vill köpa och läsa Svensk måltidskultur som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 249 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Svensk måltidskultur som ljudbok

Vill du lyssna på Svensk måltidskultur som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Svensk måltidskultur som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Svensk måltidskultur som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Svensk måltidskultur som pocket

Svensk måltidskultur finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Svensk måltidskultur med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Svensk måltidskultur med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

  • Boktitel: Svensk måltidskultur
  • Författare: Håkan Jönsson
  • Genre: Mat & dryck Mat & samhälle
  • Förlag: Carlsson
  • Utgivningsdatum: 2020-09-10
  • Pris: 249
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 186
  • Fysiska dimensioner: 215 x 155 x 19 mm
  • SAB: Mxk
  • ISBN: 9789189063167

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Svensk måltidskultur?

Svensk måltidskultur är skriven av författaren Håkan Jönsson

När gavs Svensk måltidskultur ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2020-09-10.

Var kan jag köpa Svensk måltidskultur?

Vi rekommenderar att du köper Svensk måltidskultur hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

De senaste hundra åren har det mesta som rör mat och måltid i Sverige förändrats. Hur gick det egentligen till när tacos och thaimat ersatte saltströmming och blodpudding på middagsborden? Hur kunde vin och vatten ersätta mjölk som måltidsdryck? Varför har knivhyllan ersatt bokhyllan som markör av kulturellt kapital? I boken får vi följa med in i hemmens och köksskåpens dolda vrår och får nya perspektiv på matlagning och måltider i förändring.Håkan Jönsson tar med läsaren på en historisk resa och visar hur vispar, måttsatser, sockerkakor, lufttorkade skinkor och mycket annat har bidragit till att skapa en måltidskultur med svenska särdrag. I boken behandlas också generella frågor kring måltidskulturer – dess uppkomst, utveckling och förändring. Hur skapas föreställningar om gott och äckligt, fint och fult, vi och dem, manligt och kvinnligt mitt i vardagens hackande, vispande, stekande och kokande?Boken vänder sig till alla som är intresserade av mat, matlagning och måltider, men kanske allra mest till den som är intresserad av att få nya perspektiv på de snabba kulturella förändringar som pågår i Sverige.Håkan Jönsson är docent i etnologi vid Lunds universitet, med mat och måltidskultur som specialitet. Med sin bakgrund som kock kan Jönsson förena praktikerns och akademikerns perspektiv på matlagning och måltider på ett ovanligt och nydanande sätt. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen och Från krog till krog (med Richard Tellström).

Utgivande förlag: Carlsson