Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ida Dicksson

Jämför och hitta det billigaste priset på Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam är skriven av Ida Dicksson och gavs ut 2016-05-17.

Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som bok, ljudbok eller e-bok.
Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 169

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam. Boken är skriven av författaren Ida Dicksson. Votum &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam var 2016-05-17.

Originalspråket som Ida Dicksson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Fotografi Reklam vilket ger den Pnaf som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 207 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 277 x 247 x 20 mm och den väger så mycket som 1319 g. Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam ISBN är 9789187283819. Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam är en fristående bok .


Läs Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som bok

För dig som vill köpa och läsa Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 169 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som ljudbok

Vill du lyssna på Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam som pocket

Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam
 • Författare: Ida Dicksson
 • Genre: Fotografi Reklam
 • Förlag: Votum &amp
 • Utgivningsdatum: 2016-05-17
 • Pris: 169
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 207
 • Fysiska dimensioner: 277 x 247 x 20 mm
 • SAB: Pnaf
 • ISBN: 9789187283819

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam?

Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam är skriven av författaren Ida Dicksson

När gavs Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-05-17.

Var kan jag köpa Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam?

Vi rekommenderar att du köper Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Detta är en vacker och fascinerande fotobok om Göteborgsföretaget Wezätas fotostudio. Med produktioner som Volvos reklam, Ica-kalendern och Stora kokboken, tog de färgfotografiet rakt in i det svenska folkhemmet.På 1940-talet illustrerades svenska kokböcker med svartvita bilder av till exempel bakelser eller smörgåsbord. I turistbroschyrer för norska fjordar eller holländska tulpanfält var bilderna svartvita. Färgfotografiet blev därför en sensation när det kom och i Sverige fick det sitt stora genombrott under 1950-talet.Tack vare att chefsfotograf Sixten Sandell tidigt experimenterade med färgfotografiska tekniker, hörde man på Wezäta till färgfotografiets pionjärer inom svensk reklam. När företagen tävlade om att synas mest under rekordåren på femtiotalet blev Wezäta snabbt en av de viktigaste aktörerna i reklamsverige.På Wezäta producerades reklamen för Saab, Marabou, Mazetti, SKF och många andra storföretag. De tidstypiska färg- och reklamfotografierna, från 1930-talet och fram till 1960-talet, låg länge bortglömda i företagets efterlämnade arkiv. Många kuvert med fotografier har nu sprättats för första gången på över femtio år för att här åter publiceras. Utifrån dessa fotografier, berättelser från studiopersonal och en introduktion till de färgfotografiska teknikernas utveckling, får vi här följa historien om hur den fotografiska reklamen i Sverige gick från svartvitt till färg.

Utgivande förlag: Votum &amp