Straffrätt och mäns våld mot kvinnor – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Monica Burman

Jämför och hitta det billigaste priset på Straffrätt och mäns våld mot kvinnor innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Straffrätt och mäns våld mot kvinnor är skriven av Monica Burman och gavs ut 2007-02-01.

Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som bok, ljudbok eller e-bok.
Straffrätt och mäns våld mot kvinnor

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 518

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Straffrätt och mäns våld mot kvinnor

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Straffrätt och mäns våld mot kvinnor. Boken är skriven av författaren Monica Burman. Iustus är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Straffrätt och mäns våld mot kvinnor var 2007-02-01.

Originalspråket som Monica Burman skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den Oeb-c,Ohj-c:oe som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Straffrätt och mäns våld mot kvinnor i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 448 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 214 x 147 x 33 mm och den väger så mycket som 740 g. Straffrätt och mäns våld mot kvinnor ISBN är 9789176786499. Straffrätt och mäns våld mot kvinnor är en fristående bok .


Läs Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som bok

För dig som vill köpa och läsa Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 518 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som ljudbok

Vill du lyssna på Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Straffrätt och mäns våld mot kvinnor som pocket

Straffrätt och mäns våld mot kvinnor finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Straffrätt och mäns våld mot kvinnor med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Straffrätt och mäns våld mot kvinnor med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Straffrätt och mäns våld mot kvinnor
 • Författare: Monica Burman
 • Genre:
 • Förlag: Iustus
 • Utgivningsdatum: 2007-02-01
 • Pris: 518
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 448
 • Fysiska dimensioner: 214 x 147 x 33 mm
 • SAB: Oeb-c,Ohj-c:oe
 • ISBN: 9789176786499

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Straffrätt och mäns våld mot kvinnor?

Straffrätt och mäns våld mot kvinnor är skriven av författaren Monica Burman

När gavs Straffrätt och mäns våld mot kvinnor ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2007-02-01.

Var kan jag köpa Straffrätt och mäns våld mot kvinnor?

Vi rekommenderar att du köper Straffrätt och mäns våld mot kvinnor hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Under de senaste decennierna har mäns fysiska och psykiska våld mot kvinnor i nära relationer utvecklats till en tydlig jämställdhetspolitisk fråga och lagstiftaren har framhållit straffrättslig lagstiftning som en viktig åtgärd för att öka kvinnors rättstrygghet och främja ökad jämställdhet. Straffrättens förmåga att producera jämställdhet kan emellertid sättas ifråga. Aspekter som är väsentliga för våldsutsatta kvinnor har svårt att vinna mark i en straffrätt som traditionellt varit inriktad på att tillvarata den våldsutövande mannens rättsliga intressen.I denna avhandling synliggörs hur sådana svårigheter uppstår i straffrättsliga lagstiftningsprocesser, publicerade rättsfall och straffrättsvetenskaplig litteratur. Centralt för undersökningen är hur våldet, gärningsmannen och brottsoffret framställs i straffrätten. Författaren belyser och analyserar mot bakgrund av straffrättens bekönade karaktär hur ansvaret för våldet hanteras samt hur diskussionen om användning av straffrätt för att motverka mäns våld mot kvinnor i nära relationer ser ut.Analysen visar på två problemområden. I det ena behandlas brottsoffret utifrån stereotypa föreställningar om vad som kännetecknar våldsutsatta kvinnor vilket kommer till uttryck i bl.a. de straffrättsliga ansvarsbedömningarna. I det andra problemområdet finns ett spänningsfält mellan hur lagstiftaren har motiverat reformer för att stärka kvinnors rätt till frihet från våld i nära relationer och den dominerande straffrättsvetenskapliga diskussionen om när och hur straffrätt bör användas. Akademisk avhandling.

Utgivande förlag: Iustus