Store Kongensgade 23 : en essä

Store Kongensgade 23 : en essä – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Søren Ulrik Thomsen

Jämför och hitta det billigaste priset på Store Kongensgade 23 : en essä innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Store Kongensgade 23 : en essä är skriven av Søren Ulrik Thomsen och gavs ut .

Store Kongensgade 23 : en essä som bok, ljudbok eller e-bok.
Store Kongensgade 23 : en essä

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 199

Bok / Ebok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Store Kongensgade 23 : en essä

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Store Kongensgade 23 : en essä. Boken är skriven av författaren Søren Ulrik Thomsen. Lind & Co är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Store Kongensgade 23 : en essä var .

Originalspråket som Søren Ulrik Thomsen skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess kategoriseras i genren: “Skönlitteratur” och finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du är ute efter ISBN-numret för Store Kongensgade 23 : en essä är det: 9789180187350.


Läs Store Kongensgade 23 : en essä som bok

För dig som vill köpa och läsa Store Kongensgade 23 : en essä som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 199 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Store Kongensgade 23 : en essä som ljudbok

Vill du lyssna på Store Kongensgade 23 : en essä som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Store Kongensgade 23 : en essä som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Store Kongensgade 23 : en essä som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Store Kongensgade 23 : en essä som pocket

Store Kongensgade 23 : en essä finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Store Kongensgade 23 : en essä med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Store Kongensgade 23 : en essä med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

  • Boktitel: Store Kongensgade 23 : en essä
  • Författare: Søren Ulrik Thomsen
  • Genre: Skönlitteratur
  • Förlag: Lind & Co
  • Utgivningsdatum:
  • Pris: 199
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180187350

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Store Kongensgade 23 : en essä?

Store Kongensgade 23 : en essä är skriven av författaren Søren Ulrik Thomsen

När gavs Store Kongensgade 23 : en essä ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut .

Var kan jag köpa Store Kongensgade 23 : en essä?

Vi rekommenderar att du köper Store Kongensgade 23 : en essä hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

"personligt och samtidigt berörande allmängiltigt … Språket i översättningen är klart och vackert och saknar danismer." BTJ, betyg 5 av 5   "Finns det en tidpunkt eller en plats i en människas liv som förlängningen visar sig vara viktigast? Ett centrum som passarens spets kan placeras i, eftersom allt det som tidigare skett drömlikt pekar fram mot det och allt det som följer därefter siktar tillbaka mot denna punkt, vars betydelse man självfallet inte bejakar förrän långt senare?" Så inleds Søren Ulrik Thomsens bok om den plats i livet som betytt mest för honom, <i>Store Kongensgade 23</i>. Han är sexton år och flyttar in till Köpenhamns centrum, spänd av förväntningar på allt som ligger framför honom. Samtidigt är hans mor mycket deprimerad och tas in på ett mentalsjukhus, där hon får tillbringa sju år och utstå stark psykofarmaka och elchocker utan att någon frågar om varför hon mår dåligt. I spänningsfältet mellan lycka och olycka reflekterar författaren om livet, om varför man skriver, om rädsla för ålderdomen, om hösten, när allt både blåser upp och dör ut. Och om en lägenhet på Store Kongensgade 23, som även om den tillhör hans förflutna, likväl är den plats som framtid alltid kommer att stråla från. SØREN ULRIK THOMSEN (född 1956) är en av Danmarks mest kända och folkkära poeter. Han debuterade 1981 med diktsamlingen <i>City slang</i>. Thomsen är också känd som en lysande essäist och nominerades till Læsernes Bogpris 2022. År 1995 valdes han in i Det Danske Akademi. <i>Store Kongensgade 23</i> har sålt i 45 000 ex i Danmark.   "Den bästa boken jag läste i fjol? […] det var 'Store Kongensgade 23' av Søren Ulrik Thomsen." Jan Kjærstad "När […] Søren Ulrik Thomsen skriver prosa, kan han formulera insikter och erfarenheter, så man nästen hoppar i stolen och säger, ja, ja, så var det, så är det." Berlingske "Søren Ulrik Thomsen visar än en gång sin essäistiska briljans. Han spårar sina egna kriser och ungdomsdrömmar, utan att förlora sig i sig själv." Kristeligt Dagblad "När skickliga poeter skriver essäer, är varje mening vägd på guldvåg. I denna generösa essä framstår flera passager som ren prosadikt. Också när Thomsen skriver om livets realiteter, som promenaderna med sin far, som fortfarande lever, är han i en klass för sig." Politiken

Utgivande förlag: Lind & Co