Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Staffan Nihlén

Jämför och hitta det billigaste priset på Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter är skriven av Staffan Nihlén och gavs ut 2014-03-22.

Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som bok, ljudbok eller e-bok.
Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 169

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter. Boken är skriven av författaren Staffan Nihlén. Ellerströms förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter var 2014-03-22.

Originalspråket som Staffan Nihlén skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den Ibz Nihlén, Staffan som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 118 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 223 x 205 x 15 mm och den väger så mycket som 570 g. Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter ISBN är 9789172473713. Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter är en fristående bok .


Läs Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som bok

För dig som vill köpa och läsa Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 169 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som ljudbok

Vill du lyssna på Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter som pocket

Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter
 • Författare: Staffan Nihlén
 • Genre:
 • Förlag: Ellerströms förlag
 • Utgivningsdatum: 2014-03-22
 • Pris: 169
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 118
 • Fysiska dimensioner: 223 x 205 x 15 mm
 • SAB: Ibz Nihlén, Staffan
 • ISBN: 9789172473713

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter?

Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter är skriven av författaren Staffan Nihlén

När gavs Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2014-03-22.

Var kan jag köpa Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter?

Vi rekommenderar att du köper Sten, järn, ljus och vind : skulptur, måleri, texter hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Konstnären Staffan Nihlén har funnit sitt speciella uttryck i stenskulpturen och sitt egna landskap i trakten kring de berömda marmorbrotten i italienska Ligurien. Tålmodigt, ofta under promenader på havsstranden, letar han upp de stenar som han, med sitt eget uttryck, kan samarbeta med. Hans återhållsamma bearbetning av materialet handlar mer om att locka fram former, ytor och egenskaper än om att tvinga stenen att föreställa något som inte finns i dess natur. Resultatet blir sällsamt vackra skulpturer, fyllda av integritet, som utstrålar ett slags mineralens poesi.Nihlén började på 1940-talet som målare, ett uttryck han återvänt till på senare år, och har också arbetat med stora järn- och stålskulpturer. Trots sina materialmässiga olikheter förenas hans arbeten av konstnärens högt uppdrivna känslighet för form och rytm, för ljus och färgvalörer och framför allt för varje bilds eller skulpturs mjuka mångtydighet. Verket blir aldrig tömt på mening, med ljuset och betraktaren förändras det och är alltid sig självt.Under våren och sommaren 2014 visas en stor retrospektiv av Staffan Nihléns verk på Waldemarsudde. Sten, järn, ljus och vind utkommer i samband med utställningen och innehåller ett rikt urval fotografier av Staffan Nihléns skulpturer och målningar, jämsides med självbiografiska och reflekterande texter om den egna konstnärsbanan och estetiken. Här ryms också texter om viktiga vänner, kolleger och valfrändskaper som Alberto Giacometti, Cy Twombly och Giorgio Morandi. Boken är försedd med ett förord av Jonas Ellerström och en utförlig efterskrift av Karin Sidén, överintendent och museichef vid Prins Eugens Waldemarsudde.

Utgivande förlag: Ellerströms förlag