Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Pär Fornling

Jämför och hitta det billigaste priset på Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen är skriven av Pär Fornling och gavs ut 2016-11-04.

Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som bok, ljudbok eller e-bok.
Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 202

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen. Boken är skriven av författaren Pär Fornling. Bokförlaget Arena är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen var 2016-11-04.

Originalspråket som Pär Fornling skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Skogsbruk: praxis & tekniker vilket ger den Qda som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 253 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 139 x 173 x 29 mm och den väger så mycket som 820 g. Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen ISBN är 9789178434978. Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen är en fristående bok .


Läs Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som bok

För dig som vill köpa och läsa Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 202 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som ljudbok

Vill du lyssna på Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen som pocket

Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen
 • Författare: Pär Fornling
 • Genre: Skogsbruk: praxis & tekniker
 • Förlag: Bokförlaget Arena
 • Utgivningsdatum: 2016-11-04
 • Pris: 202
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 253
 • Fysiska dimensioner: 139 x 173 x 29 mm
 • SAB: Qda
 • ISBN: 9789178434978

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen?

Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen är skriven av författaren Pär Fornling

När gavs Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-11-04.

Var kan jag köpa Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen?

Vi rekommenderar att du köper Södra på egna ben : vägen tillbaka efter krisen hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Idag är Södra ett välmående skogsföretag som ägs av drygt 50 000 skogs-ägare. Men det hade kunnat vara väldigt annorlunda. I boken Södra på egna ben vägen tillbaka efter krisen berättar Lars-Eric Åström och Christer Segerstéen om vad som hände bakom kulisserna under en händelserik och dramatisk tid i företagets historia. Om vad som blev bra och lärdomar av sådant som blev mindre bra. Tillsammans har de över 30 år som ordförande och vice ordförande i Södra.I slutet av 1970-talet gick Södra in i en djup kris som resulterade i att staten blev delägare. I en tid med löntagarfonder och föresatser att förbjuda parabolantenner låg det hotande nära till hands att Södras industrier skulle bli en del av de många statliga bolagen. Det var rekordresultatet för 1984 när Södra åter började stå på egna ben. Därefter gällde det att välja väg för framtiden; papperstillverkning eller inte blev en av de första ödesfrågorna. Hur företaget skulle växa var inte självklart. En lovande affär i Brasilien föll på mållinjen. Å andra sidan undkom föreningen andra utlandsaffärer med blotta förskräckelsen. För Södra, ägt av sina medlemmar, kom det att röra sig om mycket mer än att utveckla industrirörelsen. Det handlade också om att anpassa den kooperativa företagsformen för en ny tid. Och att skydda skogsgården från pålagor och inskränkningar. EU-skatten stoppades i sista stund, men det fanns andra hot runt hörnet. Detta är berättelsen om vad som hände.Författaren Pär Fornling är journalist och fotograf med inriktning på jord, skog och kulturmiljöer. Han har ett förflutet som chefredaktör för ATL, Vi Skogsägare, Gods & Gårdar och Skogsägaren. De två senare tidningarna har han dessutom grundat. Sedan 2015 arbetar han med text och bild via Lanternin Media.

Utgivande förlag: Bokförlaget Arena