Skylla sig själv: En bok om våldtäkt – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Maria-Pia Boëthius

Jämför och hitta det billigaste priset på Skylla sig själv: En bok om våldtäkt innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Skylla sig själv: En bok om våldtäkt är skriven av Maria-Pia Boëthius och gavs ut 2018-07-23.

Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som bok, ljudbok eller e-bok.
Skylla sig själv: En bok om våldtäkt

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 31

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Skylla sig själv: En bok om våldtäkt

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Skylla sig själv: En bok om våldtäkt. Boken är skriven av författaren Maria-Pia Boëthius. Modernista är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Skylla sig själv: En bok om våldtäkt var 2018-07-23.

Originalspråket som Maria-Pia Boëthius skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Samhälle & politik vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Pocket.

Om du vill läsa Skylla sig själv: En bok om våldtäkt i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 167 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 180 x 110 x 20 mm och den väger så mycket som 102 g. Skylla sig själv: En bok om våldtäkt ISBN är 9789177813767. Skylla sig själv: En bok om våldtäkt är en fristående bok .


Läs Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som bok

För dig som vill köpa och läsa Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 31 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som ljudbok

Vill du lyssna på Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Skylla sig själv: En bok om våldtäkt som pocket

Skylla sig själv: En bok om våldtäkt finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Skylla sig själv: En bok om våldtäkt med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Skylla sig själv: En bok om våldtäkt med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Skylla sig själv: En bok om våldtäkt
 • Författare: Maria-Pia Boëthius
 • Genre: Samhälle & politik
 • Förlag: Modernista
 • Utgivningsdatum: 2018-07-23
 • Pris: 31
 • Format: Pocket
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 167
 • Fysiska dimensioner: 180 x 110 x 20 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789177813767

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Skylla sig själv: En bok om våldtäkt?

Skylla sig själv: En bok om våldtäkt är skriven av författaren Maria-Pia Boëthius

När gavs Skylla sig själv: En bok om våldtäkt ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2018-07-23.

Var kan jag köpa Skylla sig själv: En bok om våldtäkt?

Vi rekommenderar att du köper Skylla sig själv: En bok om våldtäkt hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Med anledning av Susan Brownmillers omstörtande bok om våldtäkt i USA och Vietnam, Against Our Will: Men, Women and Rape, ber den svenska journalisten Maria-Pia Boëthius sina chefer på tidningen Expressen om att få skriva i ämnet. De säger ja och hon får sex veckor på sig att gräva. Boëthius stöter då på sexualbrottsutredningens betänkande »Sexuella övergrepp«, SOU 1976:9. En kommitté bestående av sju män och en kvinna vill i grumligt kölvatten av den Sexuella revolutionen avdramatisera samhällets syn på sexualitet, exempelvis genom att ändra lagar om våldtäkt. Staten är på väg att statligt sanktionera uppfattningen att vissa våldtäktsoffer har sig själva att skylla. Boëthius artikelserie i Kvinnors berättelser om övergrepp strömmar under tiden in till Maria-Pia Boëthius. Vittnesmålen ligger till grund för boken Med ett nyskrivet förord av författaren. MARIA-PIA BOËTHIUS [f. 1947] är en svensk författare, journalist och feministisk debattör. Skylla sig själv: En bok om våldtäkt [1976] var hennes debut som författare. Boken startade en debatt om offrets roll i våldtäkter och fick betydelse för den lagstiftning om våldtäkter som kom 1984. Skylla sig själv: En bok om våldtäkt [1976] i dag en klassiker i reportagegenren, som i och med Metoo-rörelsen kan läsas i ett nytt ljus.Expressen väcker stor uppmärksamhet, ger upphov till demonstrationer, och lagförslaget skrotas så småningom.  

Utgivande förlag: Modernista