Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Kalle Lind

Jämför och hitta det billigaste priset på Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo är skriven av Kalle Lind och gavs ut 2016-05-19.

Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som bok, ljudbok eller e-bok.
Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 164

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo. Boken är skriven av författaren Kalle Lind. Roos &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo var 2016-05-19.

Originalspråket som Kalle Lind skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Dialekt, slang & jargong Slang- & dialekthumor vilket ger den Hc.07 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 229 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 185 x 135 x 20 mm och den väger så mycket som 375 g. Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo ISBN är 9789187905377. Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo är en fristående bok .


Läs Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som bok

För dig som vill köpa och läsa Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 164 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som ljudbok

Vill du lyssna på Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo som pocket

Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo
 • Författare: Kalle Lind
 • Genre: Dialekt, slang & jargong Slang- & dialekthumor
 • Förlag: Roos &amp
 • Utgivningsdatum: 2016-05-19
 • Pris: 164
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 229
 • Fysiska dimensioner: 185 x 135 x 20 mm
 • SAB: Hc.07
 • ISBN: 9789187905377

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo?

Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo är skriven av författaren Kalle Lind

När gavs Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-05-19.

Var kan jag köpa Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo?

Vi rekommenderar att du köper Skånsk-svensk ordbok : från abekatt till övanpo hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Skåne är känt för sin bördiga åkermark, sin närhet till kontinenten och sina tungrots-r. Invånarna kallas skåningar och de pratar ett språk som kallas skånska. Det påminner om svenskan, men där finns en mängd ord och uttryck som ingen norr om Hallandsåsen begriper. Vissa ord är gamla och vittnar om en tid då Nils Holgersson flög på sin gås och Edvard Persson åt upp den. Andra har kommit in i modern tid tillsammans med falaflar med blandad sås. I denna bok har de mest specifikt skånska uttrycken samlats av Kalle Lind, som själv har levt hela sitt liv inom Skånes gränser. Urvalet innefattar lundensiska, malmöitiska, eslövska, österlenska, göingska och dessutom namn på platser, byggnader, händelser och seder med ursprung i Sveriges sydspets. Läs om den geografiska gränsen mellan päror och pantofflor. Lär dig att säga det e bull så att du övertygar en modern malmöit att det faktiskt är bull. Detta är en perfekt bok för den inflyttade skåningen, den utflyttade skåningen och för alla uppsvenskar som uppgivet tänkt: Vad fasen är det de säger? Kalle Lind är diversearbetare i kulturbranschen: författare, satiriker, radiopratare (i P4 och i den egna podden Snedtänkt), bloggare, manusförfattare och samlare av udda fakta om udda företeelser och om gubbar. Han debuterade som författare 2009 med boken Människor det varit synd om, och har sedan dess skrivit ytterligare inte mindre än tolv böcker.

Utgivande förlag: Roos &amp