Polarfararnas kläder på liv och död – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Karl-Gunnar Norén

Jämför och hitta det billigaste priset på Polarfararnas kläder på liv och död innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Polarfararnas kläder på liv och död är skriven av Karl-Gunnar Norén och gavs ut 2018-03-24.

Polarfararnas kläder på liv och död som bok, ljudbok eller e-bok.
Polarfararnas kläder på liv och död

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 289

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Polarfararnas kläder på liv och död

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Polarfararnas kläder på liv och död. Boken är skriven av författaren Karl-Gunnar Norén. Nielsen & är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Polarfararnas kläder på liv och död var 2018-03-24.

Originalspråket som Karl-Gunnar Norén skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Filosofi & religion vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Polarfararnas kläder på liv och död i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 285 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 250 x 190 x 32 mm och den väger så mycket som 1003 g. Polarfararnas kläder på liv och död ISBN är 9789198361711. Polarfararnas kläder på liv och död är en fristående bok .


Läs Polarfararnas kläder på liv och död som bok

För dig som vill köpa och läsa Polarfararnas kläder på liv och död som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 289 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Polarfararnas kläder på liv och död som ljudbok

Vill du lyssna på Polarfararnas kläder på liv och död som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Polarfararnas kläder på liv och död som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Polarfararnas kläder på liv och död som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Polarfararnas kläder på liv och död som pocket

Polarfararnas kläder på liv och död finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Polarfararnas kläder på liv och död med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Polarfararnas kläder på liv och död med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Polarfararnas kläder på liv och död
 • Författare: Karl-Gunnar Norén
 • Genre: Filosofi & religion
 • Förlag: Nielsen &
 • Utgivningsdatum: 2018-03-24
 • Pris: 289
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 285
 • Fysiska dimensioner: 250 x 190 x 32 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789198361711

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Polarfararnas kläder på liv och död?

Polarfararnas kläder på liv och död är skriven av författaren Karl-Gunnar Norén

När gavs Polarfararnas kläder på liv och död ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2018-03-24.

Var kan jag köpa Polarfararnas kläder på liv och död?

Vi rekommenderar att du köper Polarfararnas kläder på liv och död hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Detta är inte en bok om polarfärder, utan en bok om de kläder polarfararna använde under sina färder. Du ska alltså inte leta efter de berättelser som inte finns i min text och de bilder jag använder, utan istället fästa blicken på det jag lyckats vaska fram om polarfararnas kläder. Det har varit ett äventyr i sig, dock med blandade resultat. Vissa arkiv har öppnat sig generöst och där har jag funnit det jag letar efter. Andra arkiv har öppnat sig, kanske inte mindre generöst, men utan att kunna erbjuda mer än delar av historien om kläderna. Polarfararnas kläder är heller ingen akademisk avhandling eller vetenskapligt verk, utan ren och skär populärhistoria, eller populärvetenskap om man så vill. Men det är ingalunda fiction. Allt är fakta, vilket förstås inte innebär att jag lyckats fånga allt. Jag hoppas verkligen att andra dyker djupare, till exempel finns åtskilligt mer att hämta vad gäller de brittiska polarfararnas kläder. Men då måste man beväpna sig med tålamod och ordentligt med tid. Och vara beredd på överraskningar.Som när jag installerat mig för en forskarvecka i Scott Polar Institut i Cambridge, då visade det sig att inget kunde fotograferas utan tillstånd från personer, familjer och sammanslutningar som deponerat material. Skulle i varje enskilt fall ta veckor. Källmaterial som kvitton och personliga anteckningar hade för cirka hundra år sedan betraktats som ointressant. Det mesta var destruerat och ersatt med en prydlig handskrift på några hundra sidor. Som inte fick fotograferas. Vad är då det som uppträder på de följande sidorna? I stor utsträckning är det polarfararnas egna uppfattningar om de kläder, skor och sovsäckar de använt på färderna. Då de återvände till civilisationen, och de flesta gjorde det, publicerade de böcker om sina upplevelser. Förstaupplagorna är mastiga luntor som legat olästa i viktiga bibliotek i över hundra år. Lättlästa populärutgåvor utkommer stup i kvarten. Men i dem finns ganska litet att hämta om kläderna. Det är primärkällorna som tillsammans med dagböcker ger bra uppfattningar om de kläder som använts. Bra bilder där kläderna framstår är avgörande, och där har britterna flaggan i topp. I deras expeditioner fotograferades hela tiden, inte sällan närbilder och med så bra upplösning att man kan se vad de har på sig. I någon mån väger britternas bilder upp brister jag nämnt, och förhoppningsvis har jag gjort även dessa hjältar den rättvisa de förtjänar. Informationen om kläderna är samlade i berättelser om expeditioner som sju polarfarare genomfört. Vill man veta mer om själva expeditionerna, deras vetenskapliga innehåll eller hur de förlöpt, finns det en rik litteratur att gå till. Om varenda expedition! I Polarfararnas kläder handlar det uteslutande om – kläder. Skor ingår. I någon mån också sovsäckar. Läsaren önskas mycket nöje med berättelsen om polarfararnas kläder.Karl-Gunnar Norén

Utgivande förlag: Nielsen &