Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Olle Madeland

Jämför och hitta det billigaste priset på Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst är skriven av Olle Madeland och gavs ut 2014-07-17.

Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som bok, ljudbok eller e-bok.
Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 259

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst. Boken är skriven av författaren Olle Madeland. Artos &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst var 2014-07-17.

Originalspråket som Olle Madeland skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Religion vilket ger den Cjz Sellgren, Peter Lorenz som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 300 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 208 x 145 x 20 mm och den väger så mycket som 438 g. Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst ISBN är 9789175806419. Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst är en del av serien: Växjö Stiftshistorisa sällska (del 21).


Läs Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som bok

För dig som vill köpa och läsa Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 259 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som ljudbok

Vill du lyssna på Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst som pocket

Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst
 • Författare: Olle Madeland
 • Genre: Religion
 • Förlag: Artos &amp
 • Utgivningsdatum: 2014-07-17
 • Pris: 259
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 300
 • Fysiska dimensioner: 208 x 145 x 20 mm
 • SAB: Cjz Sellgren, Peter Lorenz
 • ISBN: 9789175806419

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst?

Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst är skriven av författaren Olle Madeland

När gavs Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2014-07-17.

Var kan jag köpa Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst?

Vi rekommenderar att du köper Peter Lorenz Sellergren : en småländsk väckelsepräst hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

peter lorenz sellergren (17681843) är en central gestalt i 1800-talets väckelsehistoria i södra Sverige. Hans dramatiska liv, som omfattar berättelsen om en djupt förfallen prästs förvandling till en väckelsepräst »av Guds nåde«, förvånade hans samtid och väcker intresse också i vår egen tid. Man kunde gå upp till ett 15-tal mil för att höra honom och få del av hans själavårdande råd. Den 10:e söndagen efter Trefaldighet 1814, då Sellergren återvände till Hälleberga församling i Växjö stift som en ny människa, observeras fortfarande, efter 200 år, som »Sellergrens söndag« i församlingen.Prosten teol.lic. Olle Madeland har växt upp i den sellergrenska väckelsens kraftfält och tjänstgjort som präst i Hälleberga. Detta har inspirerat honom att skriva denna bok om Sellergrens andliga utveckling och omfattningen av hans själavård.I boken får läsaren, tillsammans med Sellergren, möta olika andliga strömningar som var aktuella under 1800-talets första hälft. Bokens innehåll torde beröra både den teologiskt intresserade läsaren och den som helt enkelt vill veta mer om Sellergren, prästen som fick namnet »kyrkofadern i kaplansstugan«.

Utgivande förlag: Artos &amp