Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Annika Berg

Jämför och hitta det billigaste priset på Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten är skriven av Annika Berg och gavs ut 2011-05-03.

Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som bok, ljudbok eller e-bok.
Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 259

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten. Boken är skriven av författaren Annika Berg. Borea Bokförlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten var 2011-05-03.

Originalspråket som Annika Berg skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Samhälle & politik vilket ger den 509.22485,U:k som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 475 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 200 x 151 x 28 mm och den väger så mycket som 743 g. Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten ISBN är 9789189140745. Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten är en fristående bok .


Läs Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som bok

För dig som vill köpa och läsa Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 259 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som ljudbok

Vill du lyssna på Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten som pocket

Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten
 • Författare: Annika Berg
 • Genre: Samhälle & politik
 • Förlag: Borea Bokförlag
 • Utgivningsdatum: 2011-05-03
 • Pris: 259
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 475
 • Fysiska dimensioner: 200 x 151 x 28 mm
 • SAB: 509.22485,U:k
 • ISBN: 9789189140745

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten?

Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten är skriven av författaren Annika Berg

När gavs Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2011-05-03.

Var kan jag köpa Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten?

Vi rekommenderar att du köper Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Äkta par har spelat viktiga roller i svensk politik och vetenskap. Ändå har parrelationen, som fenomen, inte uppmärksammats särskilt i dessa sammanhang. Genom att studera ett antal gifta par som var verksamma under 1900-talets första hälft, illustrerar denna bok hur genusordningar skapats, reproducerats och om förhandlats. Varför gifte sig dessa personer? Var det av tradition, förälskelse eller strategiska skäl? Vilka förväntningar hade de på äktenskapet? Vilka normer omgav äktenskapen? Fungerade äktenskapet som resurs eller hinder i professionella och offentliga sammanhang? Denna antologi berättar om en tid som brukar förknippas med modernisering, demokratisering och kvinnors emancipation. Formella hinder för kvinnors deltagande i politik och vetenskap undanröjdes när rösträtten blev allmän och med inrättandet av nya behörighets- och äktenskapslagar. Men som bokens exempel visar kvarstod ändå en rad strukturella och kulturella hinder som gjorde det svårare för kvinnor än för män att få verkligt inflytande i yrkeslivet, i akademin och i politiken.* * *I boken medverkar författarna Annika Berg, Staffan Bergwik, Kristina Espmark, Christina Florin, Yvonne Hirdman, Kirsti Niskanen, Per Wisselgren och David Östlund.

Utgivande förlag: Borea Bokförlag