Ord på prov – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Anna W Gustafsson

Jämför och hitta det billigaste priset på Ord på prov innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Ord på prov är skriven av Anna W Gustafsson och gavs ut 2017-08-29.

Ord på prov som bok, ljudbok eller e-bok.
Ord på prov

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 206

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Ord på prov

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Ord på prov. Boken är skriven av författaren Anna W Gustafsson. Media-Tryck är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Ord på prov var 2017-08-29.

Originalspråket som Anna W Gustafsson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Lingvistik vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Ord på prov i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 148 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 155 x 8 mm och den väger så mycket som 274 g. Ord på prov ISBN är 9789188473417. Ord på prov är en del av serien: Lundastudier i nordisk språkvetenskap (del 75).


Läs Ord på prov som bok

För dig som vill köpa och läsa Ord på prov som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 206 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Ord på prov som ljudbok

Vill du lyssna på Ord på prov som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Ord på prov som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Ord på prov som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Ord på prov som pocket

Ord på prov finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Ord på prov med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Ord på prov med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Ord på prov
 • Författare: Anna W Gustafsson
 • Genre: Lingvistik
 • Förlag: Media-Tryck
 • Utgivningsdatum: 2017-08-29
 • Pris: 206
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 148
 • Fysiska dimensioner: 220 x 155 x 8 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789188473417

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Ord på prov?

Ord på prov är skriven av författaren Anna W Gustafsson

När gavs Ord på prov ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-08-29.

Var kan jag köpa Ord på prov?

Vi rekommenderar att du köper Ord på prov hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Under 1970-talet behandlade flera språkvetenskapliga studier ordförståelse i ett demokratiskt perspektiv. Det handlade framför allt om inkludering och tillgång till samhällets olika funktioner. I den studie som redovisas här anknyter författarna till denna diskussion genom att redovisa en undersökning av hur ordförståelsen i högskoleprovet har förändrats över tid. Studien rör perioden 2000-2011. Perioden är intressant på flera sätt, inte minst för att den första internetgenerationen då tog steget ut från skolans värld. Studien visar bland annat att klyftan i ordförståelse mellan provdeltagare från olika åldersgrupper och med olika utbildningsnivå växer. Författarna diskuterar också vilken roll ordens frekvens i olika genrer och ordens ursprung spelar för de påvisade förändringarna i ordförståelse och kopplar i diskussionen till den revolution i läsvanor som de senaste decenniernas digitalisering fört med sig.Anna W Gustafsson är docent i svenska språket vid Lunds universitet och David Håkansson är docent i nordiska språk vid Uppsala universitet.

Utgivande förlag: Media-Tryck