Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Gudrun Norstedt

Jämför och hitta det billigaste priset på Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet är skriven av Gudrun Norstedt och gavs ut 2012-05-25.

Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som bok, ljudbok eller e-bok.
Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet. Boken är skriven av författaren Gudrun Norstedt. Thalassa Förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet var 2012-05-25.

Originalspråket som Gudrun Norstedt skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Lokalhistoria vilket ger den Nccfz Ångermanland som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 276 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 200 x 20 mm och den väger så mycket som 809 g. Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet ISBN är 9789197237413. Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet är en fristående bok .


Läs Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som bok

För dig som vill köpa och läsa Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som ljudbok

Vill du lyssna på Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet som pocket

Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet
 • Författare: Gudrun Norstedt
 • Genre: Lokalhistoria
 • Förlag: Thalassa Förlag
 • Utgivningsdatum: 2012-05-25
 • Pris: 209
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 276
 • Fysiska dimensioner: 215 x 200 x 20 mm
 • SAB: Nccfz Ångermanland
 • ISBN: 9789197237413

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet?

Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet är skriven av författaren Gudrun Norstedt

När gavs Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2012-05-25.

Var kan jag köpa Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet?

Vi rekommenderar att du köper Norrbyskär: sågverksön i Bottenhavet hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

På Norrbyskär vid Västerbottenskusten anlade industrimannen Frans Kempe på 1890-talet ett stort exportsågverk. På de tidigare obebodda skären byggdes ett sentida brukssamhälle upp från grunden. Allt ägdes av Mo och Domsjö AB och alla fast anställda – från arbetare och barnmorska till skollärare och förvaltare – levde tryggt på bolagets villkor. Solidariteten med arbetsgivaren var stark, men också gemenskapen mellan arbetarna. Tidigt utvecklades ett intensivt föreningsliv. I nykterhetslogen frodades teater, bio och folkbildning och där stärktes arbetarnas självkänsla. Så småningom trotsade de också bolaget och organiserade sig fackligt.Möt norrbyskärsborna vid vardagens kantbänkar och byk grytor, under söndagens logemöten och båtutflykter. Gamla skärare berättar om barndom och skolgång, om arbete och familjeliv. En mångsidig skildring av livet i ett sågverkssamhälle vid seklets början – den tid då Sverige på allvar började industrialiseras.En klassisk bok, som länge varit slutsåld. Detta är en omarbetad upplaga, försedd med index.

Utgivande förlag: Thalassa Förlag