När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Per-Olof Lampers

Jämför och hitta det billigaste priset på När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium är skriven av Per-Olof Lampers och gavs ut 2011-05-06.

När livet tog en omväg - en bok om Kroppefjälls Sanatorium som bok, ljudbok eller e-bok.
När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 214

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium. Boken är skriven av författaren Per-Olof Lampers. Calluna är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium var 2011-05-06.

Originalspråket som Per-Olof Lampers skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den 362.1609486754,Vpl som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 240 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 230 x 215 x 22 mm och den väger så mycket som 900 g. När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium ISBN är . När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium är en fristående bok .


Läs När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som bok

För dig som vill köpa och läsa När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 214 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som ljudbok

Vill du lyssna på När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium som pocket

När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium
 • Författare: Per-Olof Lampers
 • Genre:
 • Förlag: Calluna
 • Utgivningsdatum: 2011-05-06
 • Pris: 214
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 240
 • Fysiska dimensioner: 230 x 215 x 22 mm
 • SAB: 362.1609486754,Vpl
 • ISBN:

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium?

När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium är skriven av författaren Per-Olof Lampers

När gavs När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2011-05-06.

Var kan jag köpa När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium?

Vi rekommenderar att du köper När livet tog en omväg – en bok om Kroppefjälls Sanatorium hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Så hade livet tagit en omväg och jag fick krypa i säng.” Med de orden inleder en patient sitt fotoalbum med bilder från sin vistelse på sanatoriet. De flesta som kom hit var unga och fick avbryta skolgång och familjebildning då de drabbades av den stora folksjukdomen – tuberkulosen. Boken skildrar sanatorielivet och utvecklingen genom åren – en beskrivning som till stora delar också passar in på andra sanatorier i landet. Någon verksam medicin fanns inte förrän i slutet av 1940-talet. Det som stod till buds var frisk luft, vila och näringsrik mat. . Kroppefjälls sanatorium i Dals Rostock skiljer sig från de flesta andra genom sitt system av mindre hus utspridda i en stor park. Det skulle ge en mera hemlik miljö och därmed stärka patienternas självläkande krafter. Särkilt unikt för sanatoriet är den omgivande naturen med sina bergsformationer, branta stup och inte minst alla fantasieggande monument som byggdes upp för att manifestera för kampen mot sjukdomen. Sanatorieläkare Carl Viktor Saedén lät uppföra dem, inspirerad av gamla tiders hjältedyrkan och sagor. I sagornas skildring av kampen mellan gott och ont såg Sædén en parallell till patienternas kamp mot sjukdomen.

Utgivande förlag: Calluna