Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Helene Bergman

Jämför och hitta det billigaste priset på Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar är skriven av Helene Bergman och gavs ut 2013-10-21.

Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som bok, ljudbok eller e-bok.
Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 179

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar. Boken är skriven av författaren Helene Bergman. Beijbom Books är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar var 2013-10-21.

Originalspråket som Helene Bergman skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Biografier vilket ger den Lz Bergman, Helene som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 150 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 210 x 150 x 10 mm och den väger så mycket som 524 g. Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar ISBN är 9789186581503. Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar är en fristående bok .


Läs Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som bok

För dig som vill köpa och läsa Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 179 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som ljudbok

Vill du lyssna på Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar som pocket

Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar
 • Författare: Helene Bergman
 • Genre: Biografier
 • Förlag: Beijbom Books
 • Utgivningsdatum: 2013-10-21
 • Pris: 179
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 150
 • Fysiska dimensioner: 210 x 150 x 10 mm
 • SAB: Lz Bergman, Helene
 • ISBN: 9789186581503

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar?

Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar är skriven av författaren Helene Bergman

När gavs Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2013-10-21.

Var kan jag köpa Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar?

Vi rekommenderar att du köper Med svärtad ögonskugga : en feministisk memoar hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Orgasmens vågor sköljde igenom mig för att långsamt stillna vid den strand som var mitt kvinnliga jag. Det var år 1968 och vi var unga och galna i sex. Det var inte längre farligt, inte längre förbjudet.Med utgångspunkt från sitt eget liv med sex, kärlek, män, barn, kvinnokamp och journalistjobb sätter Helene Bergman in feminismen i ett politiskt och samhälleligt perspektiv från 70-talets kvinnorörelse till dagens kidnappadefeminism.När Helene Bergman födde sin dotter 1972 fanns inte fri abort i Sverige och knappast några dagisplatser.Idag ser det svenska samhället helt annorlunda ut. Men det kom inte utan kamp. En kamp där även männen deltog.Med sorg och ilska ser Helene Bergman på dagens fega feminism där männen blivit hatobjekt:Det var ju inte det vi ville på 70-talet. Vi ville ju kunna älska våra män!I ett av bokens kapitel går Helene Bergman till attack mot frontfigurerna i dagens feminism; Gudrun Schyman och Maria Sveland. Frontfigurer som uppmuntrar kvinnlig rädsla, menar Helene Bergman, istället för att ge kvinnor mod. Detkvinnliga modet som är grundbulten i feminismen.Med upprördhet och vrede uppmärksammar Helene Bergman också den nya kvinnochocken:Varannan kvinna kommer att bli fattigpensionär de närmaste åren. Återigen blir kvinnor i Sverige beroende av män för sin försörjning.Helene Bergman har kämpat på feminismens barrikader både som journalist och som kvinna. Hon pendlar mellan Göteborg och Turkiet, har två vuxna barn, två barnbarn, båda flickor och en yngre, hemlig älskare.I likhet med värderkvarnen får Helene Bergman sin energi i motvind. Hennes insikt att män också är människor har vuxit med åren. Hon hatar kollektiva tvång, cyklar alltid utan hjälm. När hon vill vila från orden, tar hon fram sin kamera. Hennes svaghet för smink har gjort att hon är guldmedlem hos kicks. Eftersom hon ogärna lagar mat, förför hon helst med ostron och chablisDenna memoarbok, Med svärtad ögonskugga, har Helene Bergman skrivit för alla kvinnorörelsens barn och deras mammor och pappor.

Utgivande förlag: Beijbom Books