Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Åke Möller

Jämför och hitta det billigaste priset på Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. är skriven av Åke Möller och gavs ut 2019-09-30.

Mariestads historia - Förhistorien. Tillkomsten. som bok, ljudbok eller e-bok.
Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten.

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 339

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten.

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten.. Boken är skriven av författaren Åke Möller. Carlsson är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. var 2019-09-30.

Originalspråket som Åke Möller skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Historia vilket ger den Ncbhz Mariestad som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 500 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 270 x 220 x 30 mm och den väger så mycket som 1592 g. Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. ISBN är 9789173319812. Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. är en fristående bok .


Läs Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som bok

För dig som vill köpa och läsa Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 339 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som ljudbok

Vill du lyssna på Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. som pocket

Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten.
 • Författare: Åke Möller
 • Genre: Historia
 • Förlag: Carlsson
 • Utgivningsdatum: 2019-09-30
 • Pris: 339
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 500
 • Fysiska dimensioner: 270 x 220 x 30 mm
 • SAB: Ncbhz Mariestad
 • ISBN: 9789173319812

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten.?

Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. är skriven av författaren Åke Möller

När gavs Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-09-30.

Var kan jag köpa Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten.?

Vi rekommenderar att du köper Mariestads historia – Förhistorien. Tillkomsten. hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

“Det här är en bok som förtjänar stor uppmärksamhet ett verk som förenar noggrann lokalhistorisk analys med vida utblickar, skrivet på ett både kunnigt och lättillgängligt sätt, mot bakgrund av omfattande studier i källor och forskningslitteratur.” Dick HarrisonDetta är ett storslaget verk om staden Mariestads äldsta historia, från hur den första bebyggelsen skedde och förändrades och så småningom växte vid Vänerns strand. Det utgör samtidigt ett stort stycke svensk och regional historia. Texten är välskriven och har en tilltalande bredd med många personporträtt: biskopar, riddare, fogdar, starka kvinnor, präster, storbönder, blivande kungar.Här kan man läsa om hednagudarnas tid, kristendomens insteg, runstenarnas korta meddelanden. Möller redogör kunnigt för maktens strukturer och för farlederna på vatten och på land. Han berättar hur bebyggelsen flyttades efter omständigheterna, hur sjukdomar och farsoter drog fram genom landet.Mariestads historia blir en spegel av det framväxande svenska riket, där Gustav Vasa blev en centralgestalt. Här tecknas också striden mellan hans söner Erik, Johan och Karl, där hertig Karl, senare Karl IX, blir en viktig makthavare i regionen. Här finns dokument som privilegiebrevet när Mariestad blev stad. Här skildras hur oansenliga de första husen/bondgårdarna var och hur större byggnader uppfördes i omgångar. Den mäktiga domkyrkans tillkomst beskrivs och jakt, fiske och sjöfart under seklernas lopp behandlas.Kungsgården Marieholm byggdes under lång tid och i olika etapper för att så småningom bli landshövdingeresidens.Det rika bildmaterialet kompletterar den omfattande texten på ett föredömligt sätt.Åke Möller, bosatt i Mariestad, har lagt ned ett mycket omfattande arbete med att dels forska i arkiv, litteratur och uppteckningar, dels söka fram ett rikt bildmaterial. Möller är från början bankman men är sedan många år etablerad som framstående skribent i regional och lokal historia, både i bokform och i tidningar/tidskrifter.

Utgivande förlag: Carlsson