Människobilder : tio idéhistoriska studier – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Claes Ekenstam

Jämför och hitta det billigaste priset på Människobilder : tio idéhistoriska studier innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Människobilder : tio idéhistoriska studier är skriven av Claes Ekenstam och gavs ut 2007-05-01.

Människobilder : tio idéhistoriska studier som bok, ljudbok eller e-bok.
Människobilder : tio idéhistoriska studier

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 200

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Människobilder : tio idéhistoriska studier

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Människobilder : tio idéhistoriska studier. Boken är skriven av författaren Claes Ekenstam. Gidlunds förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Människobilder : tio idéhistoriska studier var 2007-05-01.

Originalspråket som Claes Ekenstam skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Filosofi vilket ger den Dd som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Människobilder : tio idéhistoriska studier i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 284 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 225 x 155 x 25 mm och den väger så mycket som 580 g. Människobilder : tio idéhistoriska studier ISBN är 9789178443833. Människobilder : tio idéhistoriska studier är en fristående bok .


Läs Människobilder : tio idéhistoriska studier som bok

För dig som vill köpa och läsa Människobilder : tio idéhistoriska studier som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 200 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Människobilder : tio idéhistoriska studier som ljudbok

Vill du lyssna på Människobilder : tio idéhistoriska studier som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Människobilder : tio idéhistoriska studier som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Människobilder : tio idéhistoriska studier som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Människobilder : tio idéhistoriska studier som pocket

Människobilder : tio idéhistoriska studier finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Människobilder : tio idéhistoriska studier med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Människobilder : tio idéhistoriska studier med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Människobilder : tio idéhistoriska studier
 • Författare: Claes Ekenstam
 • Genre: Filosofi
 • Förlag: Gidlunds förlag
 • Utgivningsdatum: 2007-05-01
 • Pris: 200
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 284
 • Fysiska dimensioner: 225 x 155 x 25 mm
 • SAB: Dd
 • ISBN: 9789178443833

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Människobilder : tio idéhistoriska studier?

Människobilder : tio idéhistoriska studier är skriven av författaren Claes Ekenstam

När gavs Människobilder : tio idéhistoriska studier ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2007-05-01.

Var kan jag köpa Människobilder : tio idéhistoriska studier?

Vi rekommenderar att du köper Människobilder : tio idéhistoriska studier hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Så länge människan medvetet reflekterat över sitt liv, har även frågan om vad en människa egentligen är ställts och diskuterats. Denna bok syftar givetvis inte till att en gång för alla besvara denna ödesfråga, men väl att visa på några av de människosyner som kommer till uttryck i vår kultur. Vi finner idag ett stort antal människobilder sida vid sida som konkurrerar om uppmärksamheten, och som alla gör anspråk på att säga något sant och väsentligt om människan. I varje människosyn finns värderingar om exempelvis vad som rätt och fel, gott eller ont.De flesta av oss bär på flera av dessa människobilder samtidigt, utan att riktigt ha klart för oss deras innebörder eller förhållande till varandra. Detsamma gäller i offentlig debatt, politiskt beslutsfattande och i media, vård, omsorg och undervisning samt i olika vetenskapliga sammanhang. Olika människosyner kan tillämpas eller uttryckas i skilda situationer. Vissa komponenter i en människosyn kan framhävas i en situation, och nedtonas i en annan.Förhoppningsvis kan boken bidra till att öka medvetenheten om några av de människobilder som finns och påverkar oss, vilka antaganden de bygger på och vilka konsekvenser de kan få.Bokens författare är alla knutna till den idé- och lärdomshistoriska institutionen vid Göteborgs universitet. Innehåll:Claes Ekenstam: Den kännande människan Eva Gothlin: Den övergivna människanPer Magnus Johansson: Den symbolskapande människanMichael Azar: Den dionysiska (över)människanIngemar Nilsson: Den biologiska människobildenSven-Eric Liedman: Den arbetande människanMats Andrén: Robinson Crusoe och ekonomerna, eller Den ekonomiska människanChristine Quarfood: Den mekaniska människanBo Lindberg: Den stoiska människanNils Eriksson: Den balanserade människan

Utgivande förlag: Gidlunds förlag