Litteratur i skola och samhälle – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Bengt-Göran Martinsson

Jämför och hitta det billigaste priset på Litteratur i skola och samhälle innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Litteratur i skola och samhälle är skriven av Bengt-Göran Martinsson och gavs ut 2018-05-15.

Litteratur i skola och samhälle som bok, ljudbok eller e-bok.
Litteratur i skola och samhälle

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 298

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Litteratur i skola och samhälle

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Litteratur i skola och samhälle. Boken är skriven av författaren Bengt-Göran Martinsson. Studentlitteratur AB är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Litteratur i skola och samhälle var 2018-05-15.

Originalspråket som Bengt-Göran Martinsson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Pedagogik vilket ger den Eab som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Litteratur i skola och samhälle i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 198 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 225 x 155 x 10 mm och den väger så mycket som 300 g. Litteratur i skola och samhälle ISBN är 9789144072197. Litteratur i skola och samhälle är en fristående bok .


Läs Litteratur i skola och samhälle som bok

För dig som vill köpa och läsa Litteratur i skola och samhälle som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 298 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Litteratur i skola och samhälle som ljudbok

Vill du lyssna på Litteratur i skola och samhälle som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Litteratur i skola och samhälle som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Litteratur i skola och samhälle som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Litteratur i skola och samhälle som pocket

Litteratur i skola och samhälle finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Litteratur i skola och samhälle med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Litteratur i skola och samhälle med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Litteratur i skola och samhälle
 • Författare: Bengt-Göran Martinsson
 • Genre: Pedagogik
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Utgivningsdatum: 2018-05-15
 • Pris: 298
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 198
 • Fysiska dimensioner: 225 x 155 x 10 mm
 • SAB: Eab
 • ISBN: 9789144072197

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Litteratur i skola och samhälle?

Litteratur i skola och samhälle är skriven av författaren Bengt-Göran Martinsson

När gavs Litteratur i skola och samhälle ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2018-05-15.

Var kan jag köpa Litteratur i skola och samhälle?

Vi rekommenderar att du köper Litteratur i skola och samhälle hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Skönlitteratur har många funktioner. En är att ge oss förströelse, spänning och njutning. En annan är att lära oss något om oss själva, om andra och den värld och de sammanhang som människan levt och lever i. En tredje är att utgöra en viktig del av skolans svenskämne i form av litteraturundervisning. I den här boken ägnas den sista funktionen stort utrymme, men utan att de andra funktionerna förloras ur sikte.Författaren sätter litteraturen och dess läsare i ett samhälleligt och kulturellt sammanhang, och för diskussioner om teorier och begrepp för hur vi ska förstå och förklara hur den enskilde läsarens meningsskapande går till. Därefter förs resonemang om hur vi kan beskriva och förstå skönlitteraturens plats i undervisning och i samhället i stort. Vilken är den historiska bakgrunden till varför skönlitteratur har en stark ställning i vår undervisning? Har den fortfarande det?I bokens avslutande delar riktas blicken mer fokuserat på dagens svenskämne och dess litteraturundervisning. Hur är ämnet konstruerat och uppbyggt? Vilka metoder och synsätt – det vill säga kulturella praktiker – traderas och vidmakthålls i undervisningen?Litteratur i skola och samhälle vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i svenska men är också av intresse för studenter i litteraturvetenskap och biblioteksvetenskap.

Utgivande förlag: Studentlitteratur AB