Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Tomas Englund

Jämför och hitta det billigaste priset på Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension är skriven av Tomas Englund och gavs ut 2005-05-01.

Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som bok, ljudbok eller e-bok.
Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 218

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension. Boken är skriven av författaren Tomas Englund. Bokförlaget Daidalos är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension var 2005-05-01.

Originalspråket som Tomas Englund skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Kursplanering & kursutveckling vilket ger den Eabo-c:k.5 ,Em-c:k.5 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 412 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 210 x 135 x 27 mm och den väger så mycket som 420 g. Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension ISBN är 9789171732149. Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension är en fristående bok .


Läs Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som bok

För dig som vill köpa och läsa Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 218 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som ljudbok

Vill du lyssna på Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension som pocket

Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension
 • Författare: Tomas Englund
 • Genre: Kursplanering & kursutveckling
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Utgivningsdatum: 2005-05-01
 • Pris: 218
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 412
 • Fysiska dimensioner: 210 x 135 x 27 mm
 • SAB: Eabo-c:k.5 ,Em-c:k.5
 • ISBN: 9789171732149

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension?

Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension är skriven av författaren Tomas Englund

När gavs Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2005-05-01.

Var kan jag köpa Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension?

Vi rekommenderar att du köper Läroplanens och skolkunskapens politiska dimension hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Ämnet för denna studie- är läroplanerna för den svenska skolan och särskilt den del av läroplanerna som angår vad Tomas Englund kallar den medborgerliga utbildningen, primärt undervisningen om samhälle och historia. Englund visar hur läroplanerna formats i en ideologisk och politisk strid och framstår som kompromisser, öppna för olika tolkningar. Han urskiljer tre utbildningskonceptioner som präglade 1900-talets svenska skolutveckling: den patriarkala, den vetenskapligt rationella och den demokratiska. Den patriarkala dominerade fram till andra världskriget. Den vetenskapligt rationella under efterkrigstiden fram till 1970-talet, då den utmanades av den demokratiska. Englunds arbete, som ursprungligen publicerades på engelska 1986, är vid sidan av att vara en historisk studie av svenska utbildningsideologier och den medborgerliga utbildningen också ett bidrag till en kunskapssociologiskt förankrad läroplansteori. I sin nya inledning till boken pekar Englund på att den patriarkala utbildningskonceptionen på senare tid har väckts till liv på nytt, framför allt genom enskilda friskolors religiösa fundamentalism och möjligen genom den nu gällande läroplanens åberopande av kristen etik, men måste ändå betraktas som marginell. Den vetenskapligt rationella har successivt blivit dominerande på nytt, samtidigt som den demokratiska utbildningskonceptionen förnyats i kölvattnet av den internationella diskussionen om deliberativ demokrati.

Utgivande förlag: Bokförlaget Daidalos