Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Lena Noreland

Jämför och hitta det billigaste priset på Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet är skriven av Lena Noreland och gavs ut 2019-04-05.

Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som bok, ljudbok eller e-bok.
Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 249

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet. Boken är skriven av författaren Lena Noreland. Acta Universitatis Upsaliensis är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet var 2019-04-05.

Originalspråket som Lena Noreland skrev och gav ut boken på var Engelska. Dess genre är Politik & statsskick vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 230 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 243 x 166 x 14 mm och den väger så mycket som 499 g. Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet ISBN är 9789151305769. Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet är en del av serien: Skrifter utgivna av statsvetenskapliga föreningen i uppsala (del 204).


Läs Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som bok

För dig som vill köpa och läsa Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 249 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som ljudbok

Vill du lyssna på Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet som pocket

Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet
 • Författare: Lena Noreland
 • Genre: Politik & statsskick
 • Förlag: Acta Universitatis Upsaliensis
 • Utgivningsdatum: 2019-04-05
 • Pris: 249
 • Format: Häftad
 • Språk: Engelska
 • Antal sidor: 230
 • Fysiska dimensioner: 243 x 166 x 14 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789151305769

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet?

Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet är skriven av författaren Lena Noreland

När gavs Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-04-05.

Var kan jag köpa Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet?

Vi rekommenderar att du köper Laga efter läge: Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

När en ny regering tillträder, rivstartar det politiska arbetet i Regeringskansliet. Nyutnämnda statsråd kastas in i ministerrollen, ibland efter bara några timmars betänketid. Någon introduktionskurs hinns inte med. Statsråd som omgående fick börja leda arbetet i något av kanslihusets departement, har sagt att det var som att slängas in i en torktumlare eller som att stoppa huvudet i en svart säck. När politiska resultat ska levereras snabbt och effektivt – hur föreställer sig statsråden att styrningen av departementens dagliga arbete med ärendeberedningar ska gå till? Vilken styrstrategi bedömer de fungerar bäst för att få framde rätta regeringsbesluten?Lena Noreland, författare till boken, var under många år opolitiskt anställd i Regeringskansliet och arbetade för ett flertal statsråd, som tillhörde regeringar med olika politisk färg. När en ny minister tillträdde, var det ur tjänstemannaperspektivet både viktigt och spännande att se hur styrningen av arbetet skulle komma att ske. Det visade sig efter hand, och medarbetarna i departementen rättade sig efter den ordning som statsråden ville ha. Sina personliga tankar om styrningsuppgiften avslöjade statsråden sällan eller aldrig.Ett stort antal personer som var statsråd i regeringarna under åren 1991- 2014, har intervjuats av författaren. De har fått beskriva sin syn på en del av regeringsuppdraget som de troligen inte hade i fokus vid tillträdet. I boken finns många citat med deras svar och kommentarer till vilka strategier och medel som de kom att använda för att styra det interna arbetet i Regeringskansliet. De styrde så som de föreställde sig att den toppolitiska positionen och de individuella omständigheterna krävde och möjliggjorde. De lagade efter läge.Lena Noreland har under ett antal år varit knuten till Statsvetenskapligainstitutionen vid Uppsala universitet. Laga efter läge. Statsråds föreställningar om styrning i Regeringskansliet är hennes doktorsavhandling.

Utgivande förlag: Acta Universitatis Upsaliensis