Kynnefjällsbor – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Greta Tengdahl

Jämför och hitta det billigaste priset på Kynnefjällsbor innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Kynnefjällsbor är skriven av Greta Tengdahl och gavs ut 2015-10-01.

Kynnefjällsbor som bok, ljudbok eller e-bok.
Kynnefjällsbor

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 109

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Kynnefjällsbor

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Kynnefjällsbor. Boken är skriven av författaren Greta Tengdahl. Bokförlaget Tid och Rum är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Kynnefjällsbor var 2015-10-01.

Originalspråket som Greta Tengdahl skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Skönlitteratur vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Kynnefjällsbor i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 220 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 208 x 135 x 16 mm och den väger så mycket som . Kynnefjällsbor ISBN är 9789187755019. Kynnefjällsbor är en fristående bok .


Läs Kynnefjällsbor som bok

För dig som vill köpa och läsa Kynnefjällsbor som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 109 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Kynnefjällsbor som ljudbok

Vill du lyssna på Kynnefjällsbor som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Kynnefjällsbor som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Kynnefjällsbor som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Kynnefjällsbor som pocket

Kynnefjällsbor finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Kynnefjällsbor med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Kynnefjällsbor med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Kynnefjällsbor
 • Författare: Greta Tengdahl
 • Genre: Skönlitteratur
 • Förlag: Bokförlaget Tid och Rum
 • Utgivningsdatum: 2015-10-01
 • Pris: 109
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 220
 • Fysiska dimensioner: 208 x 135 x 16 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789187755019

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Kynnefjällsbor?

Kynnefjällsbor är skriven av författaren Greta Tengdahl

När gavs Kynnefjällsbor ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2015-10-01.

Var kan jag köpa Kynnefjällsbor?

Vi rekommenderar att du köper Kynnefjällsbor hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

En dag när Första världskriget just var till ända, rullade en fullastad hästskjuts över Uddevallas kullerstensgator. Familjen Olander hade fått nog av livet i staden där de hade bott några år. Kristidens svält och sjukdomar hade tärt hårt på dem, och de hade tröttnat på gasspisen i kasernen på I17. Den spred inte alls samma värme som vedspisarna hemma i stugorna i Krokstad, och de längtade hem till gemenskapen med “fjällkatterna”. När en liten gård vid foten av Kynnefjäll blev till salu såg de det som en möjlighet som inte fick försittas. De valde att flytta mot strömmen – från staden och till landet.Genom flickan Greta, det yngsta barnet på flyttlasset, får vi följa familjen Olanders öden på deras lilla gård. Det var ett liv som byggde på självhushållning och utbyte av varor och tjänster. Trakten var fattig, tiden hade stått stilla i århundraden och den stränga schartauanska kyrkan hade ett fast grepp om varje invånare. Den nya tiden hade ännu inte nått Bohusläns inland. Att grannar och sockenbor hjälptes åt var en förutsättning för överlevnad. Samarbetet omfattade allt från att ta hand om gamla, sjuka och orkeslösa till att inkvartera skolan, tvätta, ysta, tröska, bygga hus och bistå vid begravningar och barnafödslar.

Utgivande förlag: Bokförlaget Tid och Rum