Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ann-Helen Meyer Von Bremen

Jämför och hitta det billigaste priset på Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare är skriven av Ann-Helen Meyer Von Bremen och gavs ut 2020-04-22.

Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som bok, ljudbok eller e-bok.
Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare. Boken är skriven av författaren Ann-Helen Meyer Von Bremen. Ordfront Förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare var 2020-04-22.

Originalspråket som Ann-Helen Meyer Von Bremen skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Biodiversitet (biologisk mångfald) vilket ger den Qdfe som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Kartonnage.

Om du vill läsa Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 254 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 140 x 21 mm och den väger så mycket som 410 g. Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare ISBN är 9789177750970. Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare är en fristående bok .


Läs Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som bok

För dig som vill köpa och läsa Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som ljudbok

Vill du lyssna på Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare som pocket

Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare
 • Författare: Ann-Helen Meyer Von Bremen
 • Genre: Biodiversitet (biologisk mångfald)
 • Förlag: Ordfront Förlag
 • Utgivningsdatum: 2020-04-22
 • Pris: 209
 • Format: Kartonnage
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 254
 • Fysiska dimensioner: 220 x 140 x 21 mm
 • SAB: Qdfe
 • ISBN: 9789177750970

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare?

Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare är skriven av författaren Ann-Helen Meyer Von Bremen

När gavs Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2020-04-22.

Var kan jag köpa Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare?

Vi rekommenderar att du köper Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Kon har alltid haft en viktig mytologisk betydelse. I Norden precis som i många andra äldre civilisationer har det funnits gott om heliga kor och tjurar. Kon har varit människans följeslagare under 11000 år och spelat en avgörande roll för att bygga samhällen och kulturer. Idag har många kor förvandlats till hårt jobbande industriarbetare. Magin är borta. Kon framställs ofta som ett av planetens största hot men är snarare ett offer för kommersialiseringen av vår mat. Detta förut så älskade djur har förvandlats till en enda sak så billig mat som möjligt. I dagens klimatdebatt tas sällan hänsyn till kons fantastiska mångsidighet och hennes viktiga bidrag till ett uthålligt livsmedelssystem. Idisslarnas trumfkort, att kunna omvandla grödor som vi människor inte kan äta till näringsrika livsmedel, ses som en belastning i form av metanutsläpp och stor markanvändning. Författarna Gunnar Rundgren och Ann-Helen Meyer von Bremen menar att kon är en viktig kompanjon för att bygga en mer hållbar värld, men då måste hennes mångsidighet tas tillvara. I boken blandar författarna sina egna erfarenheter som nyblivna koägare med historia och vetenskapliga rön. Resultatet är en kärleksförklaring till kon, men också en svidande kritik av det kapitalistiska matsystem som förvandlar korna till planetskadande produktionsmaskiner. Ann-Helen Meyer von Bremen är journalist och författare. Gunnar Rundgren är lantbrukskonsult, författare och skribent. Båda skriver om lantbruk, mat och miljö och är även flitigt anlitade föredragshållare. Tillsammans driver de också ett litet lantbruk, Sunnansjö Gård, med grönsaksodling och några kor.”Imponerande bred, vilket gör läsningen mycket lärorik och spännande. Boken är skarp och tankeväckande.” BTJ Kornas planet är en bok som på djupet beskriver vad kon har betytt för mänskligheten.

Utgivande förlag: Ordfront Förlag