Kalkylering i restaurang – Köp som bok, ljudbok och e-bok
av Björn Grunewald
Jämför och hitta det billigaste priset på Kalkylering i restaurang innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Kalkylering i restaurang är skriven av Björn Grunewald och gavs ut 2011-11-10.
Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐
Rek. pris:
Bok / Ebok
![]() | |
![]() |
Ljudbok
![]() | |
![]() |
Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.
Information om Kalkylering i restaurang
Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Kalkylering i restaurang. Boken är skriven av författaren Björn Grunewald. Liber är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Kalkylering i restaurang var 2011-11-10.
Originalspråket som Björn Grunewald skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den 338.4791,Qm:t som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.
Om du vill läsa Kalkylering i restaurang i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 128 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 175 x 5 mm och den väger så mycket som 210 g. Kalkylering i restaurang ISBN är 9789147103331. Kalkylering i restaurang är en del av serien: Kalkylering i restaurang.
Läs Kalkylering i restaurang som bok
För dig som vill köpa och läsa Kalkylering i restaurang som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.
Lyssna på Kalkylering i restaurang som ljudbok
Vill du lyssna på Kalkylering i restaurang som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten.
Läs Kalkylering i restaurang som e-bok
Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Kalkylering i restaurang som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.
Läs Kalkylering i restaurang som pocket
Kalkylering i restaurang finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.
Fri frakt
Vill du köpa Kalkylering i restaurang med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Kalkylering i restaurang med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.
Fakta om boken
- Boktitel: Kalkylering i restaurang
- Författare: Björn Grunewald
- Genre:
- Förlag: Liber
- Utgivningsdatum: 2011-11-10
- Pris:
- Format: Häftad
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 128
- Fysiska dimensioner: 220 x 175 x 5 mm
- SAB: 338.4791,Qm:t
- ISBN: 9789147103331
Vanliga frågor om boken
Kalkylering i restaurang är skriven av författaren Björn Grunewald
Boken i den här utgåvan gavs ut 2011-11-10.
Förlagets text om boken:
För alla som tänker sig en framtid inom restaurangbranschen.Varför behöver man behärska grundläggande kalkylering i restaurang? Vad ingår i en kalkyl? Kalkylering i restaurang ger dig svaren på dessa frågeställningar.Läs merUtmärkande drag- Behandlar grunderna i kalkylering- Kalkylexempel som byggs på och ökar i komplexitet- Behandlar grunderna i företagsekonomiEn restaurang köper in och säljer dagligen mängder av varor. För krögaren som driver restaurangen, kan det vara svårt att räkna ut hur mycket det han eller hon säljer kostar att köpa in. Det är lätt att få fram uppgifter om kilopriset på till exempel kött och potatis, men betydligt krångligare att räkna ut vad en portion köttbullar med potatispuré, sås och rårörda lingon kostar per portion. Dessutom kan priset på ingredienserna förändras från dag till dag. Om en krögare bara gissar vad något kostar att köpa in är det svårt att veta vad gästerna ska betala, och risken är stor att krögaren i slutändan själv får betala för ett felaktigt pris. Oavsett vilken typ av verksamhet en krögare driver finns det klara fördelar att använda fakta som grund för besluten.Ur innehållsförteckningen:InledningVad är kalkylering?Från leverantör till restaurangHur stor är en maträtt?KalkylerKalkylering med få ingredienserKalkylering med många ingredienser Bruttomängd och nettovikt stor att krögaren i slutändan själv får betala för ett felaktigt pris.SvinnRäkna med svinn Kalkylera recept med svinnMinska svinnetVad ingår i en kalkyl?Personalkostnad Eventkalkylering EfterkalkyleringTallriksservering eller buffé Produkter, tjänster och upplevelserVad säljer en restaurang?Vad tar restaurangen betalt för?De fem aspekterna EkonomiVart tar pengarna vägen? Moms InventeringResultaträkningRevenue management Prissänkning eller prishöjning? Kalla och varma perioder Till sist: Varför kalkylera?Mått, vikt och enheterOm författarnaMattias Dernelid är produktchef på Smakriket och har tidigare arbetat som restaurangchef och köksmästare.Björn Grunewald är utbildare på ICA och har tidigare arbetat som hotelier, kock och servitör
Utgivande förlag: Liber