Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ann-Charlotte Weimarck

Jämför och hitta det billigaste priset på Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg är skriven av Ann-Charlotte Weimarck och gavs ut 2012-11-12.

Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som bok, ljudbok eller e-bok.
Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 185

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg. Boken är skriven av författaren Ann-Charlotte Weimarck. Brutus Östlings bokf Symposion är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg var 2012-11-12.

Originalspråket som Ann-Charlotte Weimarck skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Socialhistoria & kulturhistoria vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 201 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 210 x 229 x 15 mm och den väger så mycket som 756 g. Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg ISBN är 9789171398864. Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg är en fristående bok .


Läs Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som bok

För dig som vill köpa och läsa Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 185 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som ljudbok

Vill du lyssna på Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg som pocket

Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg
 • Författare: Ann-Charlotte Weimarck
 • Genre: Socialhistoria & kulturhistoria
 • Förlag: Brutus Östlings bokf Symposion
 • Utgivningsdatum: 2012-11-12
 • Pris: 185
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 201
 • Fysiska dimensioner: 210 x 229 x 15 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789171398864

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg?

Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg är skriven av författaren Ann-Charlotte Weimarck

När gavs Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2012-11-12.

Var kan jag köpa Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg?

Vi rekommenderar att du köper Jugendvillorna på Olympia i Helsingborg hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

En särpräglad arkitektonisk Jugendmiljö uppstod under 1900-talets första årtionde i Helsingborg, i stadsdelen Olympia. Det var ett tidigare obebyggt område som då fick friliggande trevåningsvillor med bostadslägenheter, i kvarteren Staren, Lärkan, Vipan och Ärlan.Inledningsvis behandlar essän den historiska framväxten av detta villaområde, mot bakgrund av arkitekturstilens uppkomst som internationell Art Nouveaustil. En kritisk diskussion förs också om restaureringar/förändringar av de nu mer än 100-åriga villorna.Den dåvarande stadsarkitekten Alfred Hellerströms roll i planeringen och iscensättningen av denna Jugendmiljö lyfts fram. Men tyngdpunkten i essän ligger på Jugendvillornas fasadspråk och byggnadskropparnas ursprungliga, gemensamma uttryck och betydelse. Detta visar sig i speciella Essän utgår vidare från vad byggnaderna i sin miljö Studien avslutas med några öppna frågor som gäller villornas tillgänglighet för barnen i dag. Detta kopplas till ett fenomenologiskt resonemang om Ann-Charlotte Weimarck är docent i Konsthistoria och visuella studier vid Lunds universitet. förkroppsligade upplevelser som uppstår i barnets (liksom den vuxnes) rörelse, i fri interaktion med miljön.vill vara. Med en sådan utgångspunkt kritiseras en del mindre lyckade restaureringar som skett med start på 1960-70-talen.arkitektoniska gester, bland annat i tornpartier, fönsterindelningar, balkongräcken och asymmetrier i fasadspråket samt i den enhetliga färgsättningen av villornas fasader.

Utgivande förlag: Brutus Östlings bokf Symposion