Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Eddy De Wind

Jämför och hitta det billigaste priset på Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål är skriven av Eddy De Wind och gavs ut 2020-01-03.

Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som bok, ljudbok eller e-bok.
Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål. Boken är skriven av författaren Eddy De Wind. Natur &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål var 2020-01-03.

Originalspråket som Eddy De Wind skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Förintelsen Memoarer vilket ger den Koafh-a.54 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 284 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är och den väger så mycket som 439 g. Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål ISBN är 9789127164536. Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål är en fristående bok .


Läs Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som bok

För dig som vill köpa och läsa Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som ljudbok

Vill du lyssna på Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål som pocket

Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål
 • Författare: Eddy De Wind
 • Genre: Förintelsen Memoarer
 • Förlag: Natur &amp
 • Utgivningsdatum: 2020-01-03
 • Pris: 209
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 284
 • Fysiska dimensioner:
 • SAB: Koafh-a.54
 • ISBN: 9789127164536

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål?

Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål är skriven av författaren Eddy De Wind

När gavs Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2020-01-03.

Var kan jag köpa Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål?

Vi rekommenderar att du köper Jag stannade kvar i Auschwitz : en läkares vittnesmål hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Unik ögonvittnesskildring från insidan av Auschwitz.” SmålandspostenEddy de Wind är en ung holländsk läkare som tillsammans med sin hustru deporteras till Auschwitz 1943. Vid ankomsten separeras paret; han blir sjuksköterska i en barack för polska krigsfångar, hon placeras på det fruktade kvinnoblocket där Josef Mengele utför ofattbara experiment på fångarna. När ryssarna den 27 januari 1945 befriar lägret stannar de Wind och vårdar de skadade ryska soldaterna medan hans fru tillsammans med tusentals andra fångar lämnar lägret. Samtidigt börjar han skriva om sina upplevelser i Auschwitz. Jag stannade kvar i Auschwitz gavs året därpå ut i Nederländerna. För att skydda sig själv skrev han i tredje person; i boken heter han Hans Van Dam.Eddy de Wind etablerade sig som psykoanalytiker i Amsterdam och var en av de första att beskriva en form av posttraumatiskt stressyndrom som kallades koncentrationslägersyndrom. Han kom även att uppmärksamma flergenerationstraumat bland judiska patienter. De Wind led själv av sina upplevelser från Auschwitz, hans hustru sa till deras barn: Auschwitz satt alltid vid vårt köksbord. Jag stannade kvar i Auschwitz är ett unikt historiskt dokument, den anses vara den enda boken om Förintelsen skriven på plats i lägret.

Utgivande förlag: Natur &amp