Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Karin Hassan Jansson

Jämför och hitta det billigaste priset på Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet är skriven av Karin Hassan Jansson och gavs ut 2018-09-15.

Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som bok, ljudbok eller e-bok.
Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet. Boken är skriven av författaren Karin Hassan Jansson. Natur &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet var 2018-09-15.

Originalspråket som Karin Hassan Jansson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Samhälle & politik vilket ger den Ncaez Hälsta,Oet-c.426,Oer-c som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 237 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 140 x 15 mm och den väger så mycket som 408 g. Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet ISBN är 9789127153752. Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet är en fristående bok .


Läs Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som bok

För dig som vill köpa och läsa Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som ljudbok

Vill du lyssna på Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet som pocket

Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet
 • Författare: Karin Hassan Jansson
 • Genre: Samhälle & politik
 • Förlag: Natur &amp
 • Utgivningsdatum: 2018-09-15
 • Pris: 209
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 237
 • Fysiska dimensioner: 215 x 140 x 15 mm
 • SAB: Ncaez Hälsta,Oet-c.426,Oer-c
 • ISBN: 9789127153752

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet?

Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet är skriven av författaren Karin Hassan Jansson

När gavs Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2018-09-15.

Var kan jag köpa Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet?

Vi rekommenderar att du köper Horet i Hälsta : En sann historia från 1600-talet hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Stöld, otrohet, mordförsök. Populärhistorisk pärla om en bondmora och manipulativ psykopat mitt i stormaktstiden. Expressen År 1685 ställdes Anna Persdotter från den lilla byn Hälsta i Västmanland inför rätta, anklagad för att ha försökt ta livet av sin man. Under den rättsprocess som följde uppkom också beskyllningar om stöld, misshandel och otrohet. Vem hade lagt arsenik i husbondens ölstop? Varför? Vem var det egentligen som bestämde i hushållet? Och vem hade haft sex med vem? Horet i Hälsta skildrar ett mer än 300 år gammalt autentiskt rättsfall. Med stort kunnande levandegör författarna sina huvudpersoner och sätter in händelserna i ett historiskt sammanhang. Det blir en berättelse om människorna och livet i Hälsta men också om ett stormaktstida Sverige då ordningen i hushållet vilade på Guds bud, där sex och samlevnad inte var privatsaker och där äktenskaplig otrohet hor var belagt med dödsstraff.Med en gedigen analys av historiska källor som grund berättas här 1600-talshistoria på ett sätt vi inte mött förut. Historien är inte bara sann. Den är även spännande.Stöld, otrohet, mordförsök. Populärhistorisk pärla om en bondmora och manipulativ psykopat mitt i stormaktstiden. Expressen Kliv rakt in i 1600-talets Sverige via det autentiska rättsfallet mot Anna Persdotter som berättas med lysande lätt hand av Karin Hassan Jansson och Jonas Lindström. Horet i Hälsta är historia levandegjord. Senioren” En fascinerande inblick i ett förflutet som på samma gång är främmande som bekant. Svenska Dagbladet Med stort kunnande levandegör författarna sina huvudpersoner och sätter in händelserna i ett historiskt sammanhang. Svensk historia Intressant och läsvärt för såväl historieintresserade som högskolestuderande. BTJ

Utgivande förlag: Natur &amp