Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Sune Åkerman

Jämför och hitta det billigaste priset på Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson är skriven av Sune Åkerman och gavs ut 2010-02-01.

Historiker i brytningstid - ett miniporträtt av Sten Carlsson som bok, ljudbok eller e-bok.
Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 159

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson. Boken är skriven av författaren Sune Åkerman. Karlstad University Press är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson var 2010-02-01.

Originalspråket som Sune Åkerman skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Biografier vilket ger den Lz Carlsson, Sten som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 165 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 242 x 164 x 10 mm och den väger så mycket som 320 g. Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson ISBN är 9789185335923. Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson är en fristående bok .


Läs Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som bok

För dig som vill köpa och läsa Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 159 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som ljudbok

Vill du lyssna på Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson som pocket

Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson
 • Författare: Sune Åkerman
 • Genre: Biografier
 • Förlag: Karlstad University Press
 • Utgivningsdatum: 2010-02-01
 • Pris: 159
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 165
 • Fysiska dimensioner: 242 x 164 x 10 mm
 • SAB: Lz Carlsson, Sten
 • ISBN: 9789185335923

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson?

Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson är skriven av författaren Sune Åkerman

När gavs Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2010-02-01.

Var kan jag köpa Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson?

Vi rekommenderar att du köper Historiker i brytningstid – ett miniporträtt av Sten Carlsson hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Föremålet för denna biografi, Sten Carlsson, innehade den gamla ärorika professuren i historia vid Uppsala universitet åren 1956-1981, den tjänst som Erik Gustaf Geijer och Harald Hjärne tidigare beklätt. Märkligt nog fanns det en grundläggande likhet mellan dessa tre historiker, så skilda från varandra i tiden. De var konservativa men samtidigt förnyare av forskningen och omdanare. För Sten Carlssons del handlade det om en satsning på socialhistoria av ett slag som i sin grundlighet och djup inte tidigare prövats. Men det vore vilseledande att enbart lyfta fram denna sida i hans forskargärning. Han uträttade så mycket mer. Politik, ekonomi, religion, kultur, allt skulle finnas med i starkt empiriskt baserace studier. Sten Carlssons enorma vetenskapliga och populära författarskap hade som resonansbotten ett ovanligt stort intresse för individen i kollektivet. Tillsammans med kollegan Sven A Nilsson och deras äldre elever skapades en dynamisk forskarmiljö i Uppsala av tidigare eller senare aldrig skådat slag. Långt över hundra doktorsavhandlingar och en mängd licentiatavhandlingar producerades under några årtionden. Denna bok handlar följaktligen om en guldålder och en brytningstid för historieforskningen i vårt land.

Utgivande förlag: Karlstad University Press