Historiebruk : att använda det förflutna – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Peter Aronsson

Jämför och hitta det billigaste priset på Historiebruk : att använda det förflutna innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Historiebruk : att använda det förflutna är skriven av Peter Aronsson och gavs ut 2005-01-01.

Historiebruk : att använda det förflutna som bok, ljudbok eller e-bok.
Historiebruk : att använda det förflutna

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 321

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Historiebruk : att använda det förflutna

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Historiebruk : att använda det förflutna. Boken är skriven av författaren Peter Aronsson. Studentlitteratur AB är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Historiebruk : att använda det förflutna var 2005-01-01.

Originalspråket som Peter Aronsson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Historia Undervisning i ett specifikt ämne vilket ger den K:d som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Historiebruk : att använda det förflutna i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 327 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 160 x 225 x 20 mm och den väger så mycket som 480 g. Historiebruk : att använda det förflutna ISBN är 9789144036793. Historiebruk : att använda det förflutna är en fristående bok .


Läs Historiebruk : att använda det förflutna som bok

För dig som vill köpa och läsa Historiebruk : att använda det förflutna som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 321 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Historiebruk : att använda det förflutna som ljudbok

Vill du lyssna på Historiebruk : att använda det förflutna som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Historiebruk : att använda det förflutna som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Historiebruk : att använda det förflutna som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Historiebruk : att använda det förflutna som pocket

Historiebruk : att använda det förflutna finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Historiebruk : att använda det förflutna med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Historiebruk : att använda det förflutna med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Historiebruk : att använda det förflutna
 • Författare: Peter Aronsson
 • Genre: Historia Undervisning i ett specifikt ämne
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Utgivningsdatum: 2005-01-01
 • Pris: 321
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 327
 • Fysiska dimensioner: 160 x 225 x 20 mm
 • SAB: K:d
 • ISBN: 9789144036793

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Historiebruk : att använda det förflutna?

Historiebruk : att använda det förflutna är skriven av författaren Peter Aronsson

När gavs Historiebruk : att använda det förflutna ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2005-01-01.

Var kan jag köpa Historiebruk : att använda det förflutna?

Vi rekommenderar att du köper Historiebruk : att använda det förflutna hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Hur används det förflutna för att skapa kunskap? Vilken historia kan museerna berätta? Hur påverkar filmer som Utvandrarna och Schindlers list landskapsuppfattning och historiesyn? Varför reser man monument? Hur fungerar en självbiografi? Frågorna rör hur det förflutna gestaltas till historia i olika delar av historiekulturen – på institutioner eller under politiska, kommersiella och existentiella villkor. Det är inte de medvetna falsarierna eller uppenbara missbruken av historia som avslöjas i denna bok, utan de mångfasetterade situationer och sammanhang som gör det förflutna meningsbärande. Boken inleds med en teoretisk genomgång av begrepp och sammanhang. Konkreta exempel på samtida iakttagelser avser att inspirera läsaren till en ny syn på hur historia används. Boken vänder sig till universitetsstuderande och andra som har glädje av att kunna se och förstå det historiekulturella fältet.

Utgivande förlag: Studentlitteratur AB