Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Harald Meller

Jämför och hitta det billigaste priset på Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta är skriven av Harald Meller och gavs ut 2019-09-18.

Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som bok, ljudbok eller e-bok.
Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 233

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta. Boken är skriven av författaren Harald Meller. Bokförlaget Daidalos är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta var 2019-09-18.

Originalspråket som Harald Meller skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Arkeologi: perioder & regioner vilket ger den Jfaz Nebra,Jfa.15,Jfa.05 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 397 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 140 x 35 mm och den väger så mycket som 720 g. Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta ISBN är 9789171735683. Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta är en fristående bok .


Läs Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som bok

För dig som vill köpa och läsa Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 233 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som ljudbok

Vill du lyssna på Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta som pocket

Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta
 • Författare: Harald Meller
 • Genre: Arkeologi: perioder & regioner
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Utgivningsdatum: 2019-09-18
 • Pris: 233
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 397
 • Fysiska dimensioner: 220 x 140 x 35 mm
 • SAB: Jfaz Nebra,Jfa.15,Jfa.05
 • ISBN: 9789171735683

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta?

Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta är skriven av författaren Harald Meller

När gavs Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-09-18.

Var kan jag köpa Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta?

Vi rekommenderar att du köper Himmelsskivan från Nebra : nyckeln till en svunnen kultur i Europas hjärta hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

»Himmelsskivan innebär en revolution för vår förståelse av Centraleuropas förhistoria. […] en bok full av dramatik och omstörtande ny kunskap.» /Harald Asel i “RBB Inforadio” »Det kan inte bli mer spännande än så här […] Boken berättar om en värld som de flesta aldrig har hört talas om, trots att den existerat rakt under våra fötter.» /Stefan Nölke i “MDR Culture” »Spännande, välskrivet och lärt.» /Harald Eggebrecht i “Süddeutsche Zeitung”»Jag tror aldrig att jag läst en så spännande arkeo logisk bok. […] Den är som en thriller fylld med upptäckter och ny kunskap.» /Gert Scobel i vetenskapsprogrammet “Scobel” Det är inte alltid spektakulära fynd som för den arkeologiska forskningen framåt – med dagens undersökningsmetoder kan också oansenliga föremål ha mycket att berätta. Men i fallet med den så kallade himmelsskivan från Nebra i den tyska delstaten Sachsen-Anhalt handlar det både om ett spektakulärt fynd och om ett vetenskapligt genombrott. Den närmare fyra tusen år gamla skivan – stor som en LP ungefär – är tillverkad i brons och guld och visar på ett sofistikerat sätt hur solåret och månåret förhåller sig till varandra. Skivan, som hittades av gravplundrare 1999 och först så småningom hamnade i vetenskapens händer, är alltså en tidig kalender. Och genom de många frågor som skivan har väckt har den i hög grad stimulerat till ny forskning om bronsåldern i Centraleuropa och den så kallade Úneticekulturen. Harald Meller och Kai Michel börjar rimligt nog sin bok om himmelsskivan med själva föremålet – och låter oss ta del av en spännande och ibland lätt tragikomisk historia med polisiära, juridiska, arkeologiska och metallurgiska utmaningar av olika slag. Vem hade till exempel kunna tro att guldet på skivan kom från det avlägsna Cornwall? Men den hittills tämligen okända europeiska högkultur vi får möta i boken hade vidsträckta handelsförbindelser och kunde också på andra sätt mäta sig med civilisationerna i Mesopotamien, Egypten och Indusdalen. Europas bronsåldershistoria är kort sagt i färd med att formuleras om. Arkeologin kan fortfarande bjuda på överraskningar – och gör verkligen så i denna bok. HARALD MELLER är landsarkeolog i delstaten Sachsen-Anhalt och föreståndare för Landesmuseum für Vorgeschichte. Han har under femton år lett ett inter nationellt forskarnätverk med fokus på himmelsskivan och den tidiga bronsåldern i Centraleuropa. KAI MICHEL är historiker, författare och vetenskapsjournalist. Han har bland annat arbetat som vetenskapsredaktör för “Die Zeit”.

Utgivande förlag: Bokförlaget Daidalos