Himmelriket – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Emmanuel Carrère

Jämför och hitta det billigaste priset på Himmelriket innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Himmelriket är skriven av Emmanuel Carrère och gavs ut 2017-10-09.

Himmelriket som bok, ljudbok eller e-bok.
Himmelriket

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 285

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Himmelriket

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Himmelriket. Boken är skriven av författaren Emmanuel Carrère. Pequod Press är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Himmelriket var 2017-10-09.

Originalspråket som Emmanuel Carrère skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Kristendom vilket ger den Ca som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Himmelriket i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 563 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 230 x 150 x 40 mm och den väger så mycket som 787 g. Himmelriket ISBN är 9789186617363. Himmelriket är en fristående bok .


Läs Himmelriket som bok

För dig som vill köpa och läsa Himmelriket som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 285 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Himmelriket som ljudbok

Vill du lyssna på Himmelriket som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Himmelriket som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Himmelriket som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Himmelriket som pocket

Himmelriket finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Himmelriket med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Himmelriket med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Himmelriket
 • Författare: Emmanuel Carrère
 • Genre: Kristendom
 • Förlag: Pequod Press
 • Utgivningsdatum: 2017-10-09
 • Pris: 285
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 563
 • Fysiska dimensioner: 230 x 150 x 40 mm
 • SAB: Ca
 • ISBN: 9789186617363

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Himmelriket?

Himmelriket är skriven av författaren Emmanuel Carrère

När gavs Himmelriket ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-10-09.

Var kan jag köpa Himmelriket?

Vi rekommenderar att du köper Himmelriket hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Himmelriket berättar historien om de första kristna kring slutet av det första århundrandet efter Kristi födelse. Den berättar en historia från kejsar Tiberius regeringstid om hur huvudsakligen två män, Paulus och Lukas, förvandlar en liten judisk sekt samlad kring sin korsfäste förkunnare som de menar är messias, till en religion som på tre sekel först undergräver hela det romerska riket, därpå erövrar hela världen och i våra dagar ännu angår en fjärdedel av jordens befolkning.Emmanuel Carrères berättelse blir en fresk över medelhavsländernas tidiga historia, skakade av politiska och religiösa nycker under en täckmantel i form av pax romana. Den skildrar en stormig tid, med ständiga omvälvningar, tvära vändningar och färgstarka figurer.Men Himmelriket är också, vilket skickligt vävs in i den historiska kontexten, en betraktelse över vad kristendomen är, vad den fortfarande kräver av oss, på vilket sätt den ännu angår oss alla, troende eller inte, och hur de orimligt tvärställda värderingar som den föreskriver (de första skola bliva de sista osv.) har kunnat få en sådan enorm framgång och varaktighet. Det ska dock sägas att dessa reflektioner utan undantag görs med stor respekt och påtaglig ömhet för aktörerna i denna häpnadsväckande historia, både svunna och närvarande, och de hela tiden formuleras utifrån en djupt mänsklig dimension.Det är en respekt och ömhet som Emmanuel Carrère även visar gentemot sig själv som den han en gång var. Här, liksom i alla hans böcker sedan Doktor Romand, är författarens engagemang i det han berättar fullständigt reservationslöst. Under tre år för 25 år sedan var Emmanuel Carrère praktiserande katolik och djupt för att inte säga omåttligt troende. I boken berättas också lite i skymundan av den stora Historien hans egen historia, förändringarna han genomgick då och hur religionen blev en fristad och en tillflykt. Och även om han idag har släppt tron finns fortfarande viljan att granska den, att undersöka vad den egentligen innebär, utan förbehåll och med fullständigt öppna kort och med de brutal uppriktighet och total avsaknad av självcensur som har blivit Emmanuel Carrères signum.Värt att nämna är också Emmanuel Carrères speciella sätt att skriva denna historia. Dels den enormt innehållsrika och samvetsgranna dokumentation som gör att man lär sig saker av berättlesen, många saker. Därtill den speciella tonkänsla som, i kraft av det slags flöde som säkert handlag ger, i en och samma rörelse kan går från det förtroliga till det allvarliga, inte undviker något sammanhang eller fält, och därigenom kan blanda reflektioner kring Lukas med erinringar från en porrfilm, och minnen från en religiös kris som och problem med barnvakten (som, ska sägas, är en amerikans au-pair, väl förtrogen med Philip K. Dick).

Utgivande förlag: Pequod Press