Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Eamon Duffy

Jämför och hitta det billigaste priset på Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia är skriven av Eamon Duffy och gavs ut 2016-05-17.

Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som bok, ljudbok eller e-bok.
Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 276

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia. Boken är skriven av författaren Eamon Duffy. Artos &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia var 2016-05-17.

Originalspråket som Eamon Duffy skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Katolicism, romersk-katolska kyrkan vilket ger den Ckba:k som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 576 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 155 x 45 mm och den väger så mycket som 918 g. Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia ISBN är 9789172171060. Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia är en fristående bok .


Läs Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som bok

För dig som vill köpa och läsa Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 276 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som ljudbok

Vill du lyssna på Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia som pocket

Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia
 • Författare: Eamon Duffy
 • Genre: Katolicism, romersk-katolska kyrkan
 • Förlag: Artos &amp
 • Utgivningsdatum: 2016-05-17
 • Pris: 276
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 576
 • Fysiska dimensioner: 215 x 155 x 45 mm
 • SAB: Ckba:k
 • ISBN: 9789172171060

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia?

Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia är skriven av författaren Eamon Duffy

När gavs Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-05-17.

Var kan jag köpa Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia?

Vi rekommenderar att du köper Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Påvarnas historia är ett stycke världshistoria. Aposteln Petrus många efterträdare kom med eller mot sin vilja att dras in i världens stora politiska och religiösa tilldragelser. De romerska och bysantinska väldena, det nya Europa, upptäckten av andra världsdelar, upplys- ning och revolution, liberalism och 1900-talets diktaturer kom alla att på ett eller annat sätt ha relationer till påven i Rom. Framför allt har påvarna varit ledare för världens största religiösa organisation, den katolska kyrkan, som omfattar mer än en sjättedel av jordens befolkning. Också denna historia har varit fylld av dramatik, som de medeltida korstågen och 1500-talets reformationsrörelser. Denna enastående roll har fyllts av inbördes mycket olika aktörer. Här finns storartade helgongestalter och cyniska maktpolitiker, som- liga högt begåvade, andra inkompetenta eller korrupta. Några har berikat sig själva och de sina på kyrkans bekostnad, andra har modigt lidit martyrdöden för sin tro. Förutom sitt kyrkliga eller politiska ledarskap har påvarna gjort betydande insatser som konstmecenater: dagens turistiska Rom med verk av Leonardo, Rafael och Michelan- gelo har till stor del tillkommit på påvliga initiativ. Eamon Duffy, professor i Cambridge, ger här insiktsfulla och levande porträtt av en lång rad påvar genom tiderna. Med omfattande kunskaper, och ofta med en glimt i ögat, sätter han dem in i deras religiösa, politiska och kulturella sammanhang. Hans bok har hyllats både av fackmän och i medierna som ett mästerverk. Första utgåvan av denna bok utkom på svenska 2002. I denna andra har vi översatt den fjärde engelska utgåvan från 2014 som dels innehåller revideringar av den första, dels nyskrivna kapitel om Johannes Paulus II, Benediktus XVI och Franciskus.

Utgivande förlag: Artos &amp