Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ritwa Herjulfsdotter

Jämför och hitta det billigaste priset på Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling är skriven av Ritwa Herjulfsdotter och gavs ut 2019-07-01.

Ha mig som en signetring vid ditt hjärta - Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som bok, ljudbok eller e-bok.
Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 148

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling. Boken är skriven av författaren Ritwa Herjulfsdotter. Skara stiftshistoriska sällskap är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling var 2019-07-01.

Originalspråket som Ritwa Herjulfsdotter skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Utställningskataloger & särskilda samlingar vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling i traditionell inbundet format eller pocket så består den av antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 245 x 175 x 10 mm och den väger så mycket som 393 g. Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling ISBN är 9789186681401. Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling är en del av serien: Skara stiftshistoriska sällskaps skriftserie (del 96).


Läs Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som bok

För dig som vill köpa och läsa Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 148 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som ljudbok

Vill du lyssna på Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling som pocket

Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling
 • Författare: Ritwa Herjulfsdotter
 • Genre: Utställningskataloger & särskilda samlingar
 • Förlag: Skara stiftshistoriska sällskap
 • Utgivningsdatum: 2019-07-01
 • Pris: 148
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor:
 • Fysiska dimensioner: 245 x 175 x 10 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789186681401

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling?

Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling är skriven av författaren Ritwa Herjulfsdotter

När gavs Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-07-01.

Var kan jag köpa Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling?

Vi rekommenderar att du köper Ha mig som en signetring vid ditt hjärta – Medeltida fingerringar ur Röhsska museets samling hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Materialet i denna bok är fingerringar ur en samling på Röhsska museet i Göteborg. De 62 ringarna är inköpta eller skänkta till museet och har i flera fall en dokumenterad historia och proveniens.De flesta bär symboler hämtade från kristen tro och tradition; Kristus, Påskalammet och Jungfru Maria liksom Maria och Johannes vid Jesu kors (kalvariemotiv) är avbildningar som förekom under medeltiden och återfinns på flera av ringarna.Några av dem utstrålar makt och pondus både vad gäller tyngd och utförande och har förmodligen burits av en kyrklig dignitär. För samtliga gäller att ringen har hört ihop med ägaren på ett särskilt sätt. Samma innebörd har ringar idag. Förlovnings- och vigselringar, liksom vapenringar eller ordensringar. De berättar om samhörighet med en människa, en släkt eller en grupp. Ringen är en identitetsbärande symbol.Bokens titel är hämtad ifrån Höga visan i Gamla testamentet. Ringarna är professionellt fotograferade var för sig och återges med en beskrivande text som sätter in dem i ett sammanhang. Åldersmässigt spänner de från högmedeltid fram till 1500-talet.Det finns medeltida ringar i många av de svenska museernas samlingar men de är tyvärr ofta bristfälligt redovisade och har hittills rönt liten uppmärksamhet från forskare. Få känner till att Röhsska museet förvaltar en intressant samling medeltida ringar. Nu blir dessa här presenterade med i både bild och beskrivning. På detta sätt träder både ett kyrkligt och profant bruk från medeltiden fram och får sin förklaring.Författaren, fi l. dr Ritwa Herjulfsdotter, är etnolog och historiker. Fotograf är Carl Oliver Ander. Boken ingår i Skara stiftshistoriska sällskaps skriftserie som n:o 96, omfattar 96 sidor, rikt illustrerad och med hårda pärmar.

Utgivande förlag: Skara stiftshistoriska sällskap