Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland

Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Jakob Ronsten

Jämför och hitta det billigaste priset på Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland är skriven av Jakob Ronsten och gavs ut 2011-12-09.

Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som bok, ljudbok eller e-bok.
Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 332

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland. Boken är skriven av författaren Jakob Ronsten. Gotlandica förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland var 2011-12-09.

Originalspråket som Jakob Ronsten skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den 720.9485,Ic som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 320 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 245 x 170 x 23 mm och den väger så mycket som 900 g. Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland ISBN är 9789186103200. Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland är en fristående bok .


Läs Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som bok

För dig som vill köpa och läsa Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 332 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som ljudbok

Vill du lyssna på Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland som pocket

Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland
 • Författare: Jakob Ronsten
 • Genre:
 • Förlag: Gotlandica förlag
 • Utgivningsdatum: 2011-12-09
 • Pris: 332
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 320
 • Fysiska dimensioner: 245 x 170 x 23 mm
 • SAB: 720.9485,Ic
 • ISBN: 9789186103200

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland?

Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland är skriven av författaren Jakob Ronsten

När gavs Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2011-12-09.

Var kan jag köpa Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland?

Vi rekommenderar att du köper Gotländska gårdar och ägor kring år 1700 : samt om lantmäteriarkivet på Gotland hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Om Jakob Ronstens arbete med att renskriva gårdsbeskrivningarna har det sagts: Lantmäterimyndighetens äldsta akter utgör de så kallade skattläggningskartorna, vilka upprättades sockenvis under åren 1692-1704. Arbetet var den första egentliga kartläggningen av Gotland. Kartorna utgör tillsammans med tillhörande beskrivningar en ovärderlig kunskapskälla till 1600-talets Gotland. Beskrivningarna till kartorna är skrivna med en ålderdomlig handstil och med ett språkbruk som är svårförståeligt för såväl dagens forskare som allmänhet. Även lantmäterimyndighetens egen personal möter stora svårigheter vid läsning av dessa handlingar. Genom Jakobs insatser har nu materialet blivit mera tillgängligt vid myndighetsutövning, forskning, utbildning och inte minst för en historiskt intresserad allmänhet. De svenska lantmäteriekartorna åtnjuter internationellt anseende för sin ålder, kvalitet och sitt vetenskapliga värde. Gotland är i sammanhanget ovanligt lyckligt lottat, eftersom en stor kartering skedde relativt samtidigt av hela landskapet. För att rätt kunna tolka kartornas omfattande dokumentation är det nödvändigt att utreda de grundläggande begreppen i den samtida terminologin, nämligen åker, äng, myr, hagar och skog, och dessutom en rad andra begrepp som användes i samband med avkastning, bebyggelse och jordbrukets binäringar. För forskningen har det ett stort bestående värde att Ronstens slutsatser om detta nu sammanfattas och blir framlagda. Tryggve Siltberg, f.d. LandsarkivarieRangvald Larsson, f.d. länslantmätare

Utgivande förlag: Gotlandica förlag