Genustrubbel – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Judith Butler

Jämför och hitta det billigaste priset på Genustrubbel innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Genustrubbel är skriven av Judith Butler och gavs ut 2007-02-01.

Genustrubbel som bok, ljudbok eller e-bok.
Genustrubbel

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 212

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Genustrubbel

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Genustrubbel. Boken är skriven av författaren Judith Butler. Bokförlaget Daidalos är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Genustrubbel var 2007-02-01.

Originalspråket som Judith Butler skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Genustrubbel i traditionell inbundet format eller pocket så består den av antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 210 x 135 x 20 mm och den väger så mycket som 380 g. Genustrubbel ISBN är 9789171732484. Genustrubbel är en fristående bok .


Läs Genustrubbel som bok

För dig som vill köpa och läsa Genustrubbel som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 212 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Genustrubbel som ljudbok

Vill du lyssna på Genustrubbel som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Genustrubbel som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Genustrubbel som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Genustrubbel som pocket

Genustrubbel finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Genustrubbel med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Genustrubbel med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Genustrubbel
 • Författare: Judith Butler
 • Genre:
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Utgivningsdatum: 2007-02-01
 • Pris: 212
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor:
 • Fysiska dimensioner: 210 x 135 x 20 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789171732484

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Genustrubbel?

Genustrubbel är skriven av författaren Judith Butler

När gavs Genustrubbel ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2007-02-01.

Var kan jag köpa Genustrubbel?

Vi rekommenderar att du köper Genustrubbel hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

När Gender Trouble kom ut 1990 slog den ner som en bomb i feministkretsar. Sedan dess har Judith Butler kommit att bli den mest uppmärksammade genusteoretikern i USA. Boken har tvingat genusforskare att reflektera över sin begreppsanvändning och sina teoriers politiska implikationer på ett nytt sätt. Kön – som normalt sett framstår som det mest uppenbara och självklara – visar sig i Butlers analys vara ett tilltrasslat problemkomplex och en ofrånkomlig källa till konflikter. Hennes intervention syftar till att rubba de föregivet stabila och naturgivna könskategorierna. Butler kritiserar feminismen för att projicera ett enhetligt, totaliserande och universellt subjekt som gör anspråk på att representera hela kvinnokönet. Denna representationslogik tar inte hänsyn till faktiska skillnader mellan arbetarklasskvinnor och medelklasskvinnor, mellan svarta och vita kvinnor, mellan kvinnor i olika delar av världen, mellan heterosexuella kvinnor och bisexuella eller lesbiska kvinnor. Även om feminismen som politisk rörelse behöver kategorin »kvinna», manar Butler till uppmärksamhet inför de exkluderingsmekanismer som alltid gör sig gällande. Begreppet »kvinna» är något som ständigt skapas och ombildas. Det är med nödvändighet instabilt och provisoriskt och går inte att slutgiltigt avgränsa med avseende på dess potentiella betydelser. Judith Butler, född 1956, är professor i retorik och jämförande litteraturvetenskap vid University of California i Berkeley. Boken är försedd med en inledning av Ellen Mortensen, professor i litteraturvetenskap i Bergen och föreståndare för Senter for kvinne- og kjønnsforskning vid samma universitet.

Utgivande förlag: Bokförlaget Daidalos