Förortsstalinisten – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Stefan Thorpenberg

Jämför och hitta det billigaste priset på Förortsstalinisten innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Förortsstalinisten är skriven av Stefan Thorpenberg och gavs ut 2017-08-07.

Förortsstalinisten som bok, ljudbok eller e-bok.
Förortsstalinisten

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 166

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Förortsstalinisten

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Förortsstalinisten. Boken är skriven av författaren Stefan Thorpenberg. Fri Press är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Förortsstalinisten var 2017-08-07.

Originalspråket som Stefan Thorpenberg skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Biografier vilket ger den Lz Thorpenberg, Stefan som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Förortsstalinisten i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 215 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 226 x 151 x 16 mm och den väger så mycket som 367 g. Förortsstalinisten ISBN är 9789185972838. Förortsstalinisten är en fristående bok .


Läs Förortsstalinisten som bok

För dig som vill köpa och läsa Förortsstalinisten som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 166 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Förortsstalinisten som ljudbok

Vill du lyssna på Förortsstalinisten som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Förortsstalinisten som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Förortsstalinisten som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Förortsstalinisten som pocket

Förortsstalinisten finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Förortsstalinisten med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Förortsstalinisten med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Förortsstalinisten
 • Författare: Stefan Thorpenberg
 • Genre: Biografier
 • Förlag: Fri Press
 • Utgivningsdatum: 2017-08-07
 • Pris: 166
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 215
 • Fysiska dimensioner: 226 x 151 x 16 mm
 • SAB: Lz Thorpenberg, Stefan
 • ISBN: 9789185972838

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Förortsstalinisten?

Förortsstalinisten är skriven av författaren Stefan Thorpenberg

När gavs Förortsstalinisten ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-08-07.

Var kan jag köpa Förortsstalinisten?

Vi rekommenderar att du köper Förortsstalinisten hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

I Förortsstalinisten berättar Stefan Thorpenberg om hur det var att växa upp i Biskopsgården i Göteborg på 1960- och 70-talen. Han gick en tid på Experimentgymnasiet, och arbetade som plåtslagare på Arendalsvarvet. Han berättar om hur den tidens vänstervåg och Vietnamrörelse såg ut ur det perspektivet. Boken ger en bild av hunger efter kunskap och kultur, av tidens litteratur och musik och om politiska skillnader och motsättningar mellan de olika vänsterrörelserna.Mot slutet av 70-talet kom många aktiva att överge vänsterrörelsen, bland annat på grund av krigen mellan Vietnam och Kambodja, och därefter mellan Kina och Vietnam. Kanske var det svårt att förstå vad som orsakade konflikterna med de politiska kunskaper man hade. Boken försöker slutligen ge en förklaring till vad som låg bakom problemen, och pekar på flera teoretiska knutar som måste lösas upp för att vänstern ska kunna ta tillbaka det ideologiska initiativ man en gång hade. För vad orsakade att vänstern under 1970-talet inte kunde förklara vad som hände under de Röda Khmerernas regim i Kambodja? Eller att många stod handfallna och tveksamma när jihadister omringade vänsterregimens sista fäste i Kabul i Afghanistan? Och vad var det som fick vänstern att framstå som en världsfrånvänd rörelse sysselsatt med långkok och allmänt motstånd mot modern utveckling? I Förortsstalinisten försöker Stefan Thorpenberg svara på frågorna.

Utgivande förlag: Fri Press