Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Jesper Huor, Anders Rydell

Jämför och hitta det billigaste priset på Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet är skriven av Jesper Huor, Anders Rydell och gavs ut .

Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som bok, ljudbok eller e-bok.
Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 244

Bok / Ebok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet. Boken är skriven av författaren Jesper Huor, Anders Rydell. Albert Bonniers Förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet var .

Originalspråket som Jesper Huor, Anders Rydell skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess kategoriseras i genren: “Kultur|Uppslagsverk & referenser|Historia & arkeologi|Filosofi & religion” och finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du är ute efter ISBN-numret för Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet är det: 9789100182847.


Läs Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som bok

För dig som vill köpa och läsa Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 244 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som ljudbok

Vill du lyssna på Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet som pocket

Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

  • Boktitel: Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet
  • Författare: Jesper Huor, Anders Rydell
  • Genre: Kultur|Uppslagsverk & referenser|Historia & arkeologi|Filosofi & religion
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag
  • Utgivningsdatum:
  • Pris: 244
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789100182847

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet?

Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet är skriven av författaren Jesper Huor, Anders Rydell

När gavs Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut .

Var kan jag köpa Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet?

Vi rekommenderar att du köper Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

"… en av årtiondets viktigaste böcker." Jesper Strömbäck Eklund, Expressen "Mitt råd: sätt 'Förgör de falska gudarna' i händerna på svenska kulturpolitiker, både till höger och vänster." Birgitta Rubin, SvD "… en faktabok som på ett för Sverige ovanligt sätt lyckas förena rykande journalistisk aktualitet med essäistisk tyngd och bredd. /…/ Det är en imponerande rik och levande bok /…/ En bra bok landar ofta rätt i sin tid." Lars Linder, DN "Huor och Rydell bygger skickligt upp en omskakande resa i tid och rum. /…/ det här är helt enkelt en exemplariskt utförd fackbok." Anna Blennow, Sydsvenskan "tung läsning om förstörd historia /…/ 'Förgör de falska gudarna' tydliggör flera lager, inte sällan komplicerade. /…/ en fackbokshybrid, där reportagets lätthet och närvaro varvas med avsnitt av mer traditionell prosa." "Den som vill lära sig något om Palmyras historia, IS och illegala konstmarknader har paradoxalt nog stor läslycka att se fram emot." Ulrika Stahre, Aftonbladet "I Huor och Rydells väldokumenterade bok skildras Islamiska staten och hur deras förgörelse och våld påverkade både människor och kulturarv i Palmyra. /…/ Det märks att det här är två rutinerade journalister. /…/ Boken mynnar ut i en kartläggning av de samtida smuggelvägarna. Här avslöjas den internationella antikvitetshandeln som är mer intresserad av att komma över unika objekt än av kulturarvets historiska värden. /…/ Ändå är det Huor och Rydells möten och resor, och hur de genom dem rekonstruerar förstörelsen av Palmyra som gör 'Förgör de falska gudarna' unik. Det är också i återgivandet av intervjuerna som texten verkligen lyser." Klas Grinell, Göteborgs-Posten "Boken om den systematiska plundringen av ett unikt kulturarv är mycket läsvärd /…/ för mig som inte är särskilt hemmastadd i den syriska historien har läsningen varit ett spännande äventyr." Josef Rydén, Jönköpings-Posten 2015 stormas ökenstaden Palmyra i Syrien av världens brutalaste terrorgrupp – Islamiska staten. De skövlar museet, slår sönder antika statyer och spränger tusenåriga tempel. En handfull museitjänstemän sätter sig till motvärn – och tvingas betala ett fruktansvärt pris. Men varför förklarar terroristerna krig mot det antika kulturarvet? Det här är berättelsen om hur lämningarna från mänsklighetens första högkulturer, civilisationens vagga, håller på att utplånas. Via besök i arkiven och resor till dagens krigsdrabbade Palmyra gräver Anders Rydell och Jesper Huor fram den hemliga historien om kulturarvskriget, kampen mellan jihadister och arkeologer, och om jakten på blodsantikviteter från dagens konfliktzoner till världens främsta museer. På spel står vår gemensamma historia – som riskerar att försvinna.

Utgivande förlag: Albert Bonniers Förlag