Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Tommy Nordahl

Jämför och hitta det billigaste priset på Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring är skriven av Tommy Nordahl och gavs ut 2017-11-30.

Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som bok, ljudbok eller e-bok.
Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 269

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring. Boken är skriven av författaren Tommy Nordahl. Nordahl Utbildning är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring var 2017-11-30.

Originalspråket som Tommy Nordahl skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Samhälle & politik vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 240 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 232 x 197 x 25 mm och den väger så mycket som 954 g. Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring ISBN är 9789163949821. Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring är en fristående bok .


Läs Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som bok

För dig som vill köpa och läsa Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 269 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som ljudbok

Vill du lyssna på Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring som pocket

Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring
 • Författare: Tommy Nordahl
 • Genre: Samhälle & politik
 • Förlag: Nordahl Utbildning
 • Utgivningsdatum: 2017-11-30
 • Pris: 269
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 240
 • Fysiska dimensioner: 232 x 197 x 25 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789163949821

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring?

Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring är skriven av författaren Tommy Nordahl

När gavs Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-11-30.

Var kan jag köpa Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring?

Vi rekommenderar att du köper Fem decennier i skolan : samhället, politiken och pedagogiken i ständig förändring hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Tommy Nordahl har varit engagerad i skolan som elev och under hela sitt yrkesverksamma liv. Boken behandlar främst perioden från 1940-talet till och med 1980-talet. Under dessa år har han fått se och medverka i en förändring av skolan och samhället som saknar motstycke, en utveckling som pågår alltjämt.Med historikerns känsla för att kunskap om det som varit är betydelsefullt för framtidens planering, ledsagar Nordahl sina läsare genom en turbulent tid. Med forskarens intresse för detaljer har han löpande sparat noteringar och dokument som han hoppades kunna sammanfatta i en bok. Nu är den här.Boken skildrar utvecklingen från Gotlands horisont – ön där Tommy Nordahl bott och verkat under största delen av sitt liv. Samma vindar av förändring svepte över hela landet, men mycket upplevs tydligare på en ö, fysiskt isolerad från övriga kommuner och landsting.Vi har alla en relation till skolan. I denna bok får vi både påminnelser om sådant vi varit med om, men också aha-upplevelser om oanade samband mellan samhällsutvecklingen i stort och skolans värld. En faktaspäckad men spännande och underhållande bok som ger de flesta av oss ett vidgat perspektiv då vi tänker på skolan i framtiden.Ur förordet av Tommy Nordahl:”Varje dag är skolan, från förskola till högskola, en arbetsplats för över 10 000 människor på Gotland. Lägger vi till elevernas föräldrar är därmed nästan en tredjedel av Gotlands befolkning dagligen direkt berörd av vad som sker i de olika skolorna. Varje dag, år efter år.Så har det inte alltid varit. När folkskolan infördes i Sverige för 175 år sedan var visserligen Gotland ‘bäst i klassen’ i landet med en skola i varje socken. Men det var ändå bara hälften av alla barn som gick i någon av skolorna. När denna bok tar sin början vid andra världskrigets slut har situationen visserligen förändrats. Då går alla ungdomar minst sju år i skolan, men bara fem procent av en årskull, 35-40 elever, börjar gymnasiet. Tjugofem år senare går alla elever nio år i skolan och nästan alla 16-åringar börjar på gymnasiet.Förändringen av skolan under denna tid bidrar i högsta grad till att den kommunala organisationen förändras. Gotlands 92 kommuner blir en enda och de hundra skolorna blir femtio. 10 000 människor flyttar från landsbygden och öns befolkning minskar med 5 000.”

Utgivande förlag: Nordahl Utbildning