Fallet Meursault – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Kamel Daoud

Jämför och hitta det billigaste priset på Fallet Meursault innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Fallet Meursault är skriven av Kamel Daoud och gavs ut 2016-10-10.

Fallet Meursault som bok, ljudbok eller e-bok.
Fallet Meursault

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Fallet Meursault

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Fallet Meursault. Boken är skriven av författaren Kamel Daoud. Bokförlaget Tranan är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Fallet Meursault var 2016-10-10.

Originalspråket som Kamel Daoud skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Skönlitteratur i översättning vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Fallet Meursault i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 184 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 184 x 126 x 22 mm och den väger så mycket som 272 g. Fallet Meursault ISBN är 9789188253019. Fallet Meursault är en fristående bok .


Läs Fallet Meursault som bok

För dig som vill köpa och läsa Fallet Meursault som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Fallet Meursault som ljudbok

Vill du lyssna på Fallet Meursault som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Fallet Meursault som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Fallet Meursault som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Fallet Meursault som pocket

Fallet Meursault finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Fallet Meursault med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Fallet Meursault med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Fallet Meursault
 • Författare: Kamel Daoud
 • Genre: Skönlitteratur i översättning
 • Förlag: Bokförlaget Tranan
 • Utgivningsdatum: 2016-10-10
 • Pris: 209
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 184
 • Fysiska dimensioner: 184 x 126 x 22 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN: 9789188253019

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Fallet Meursault?

Fallet Meursault är skriven av författaren Kamel Daoud

När gavs Fallet Meursault ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-10-10.

Var kan jag köpa Fallet Meursault?

Vi rekommenderar att du köper Fallet Meursault hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

“Jag ska summera innan jag berättar historien i detalj. En man som kan skriva dödar en dag en namnlös arab — lite som om han hängt av honom på en krok innan han klev ut på scenen. Sedan förklarar han att skulden till hans handling står att söka hos en Gud som inte finns, i något han just förstått i solen och i saltet från havet som tvingat honom att kisa.” Meursault, den likgiltige mördaren i Albert Camus roman Kväll ut och kväll in sitter Haroun på en bar i Oran och lägger ut texten om sitt liv — ett liv som slogs i spillror den där dagen. Han berättar om sin sorg, sin ensamhet och om chocken när en kvinna en dag knackade på och underrättade honom om de meningslösa omständigheterna kring Moussas död. För Haroun blir mördaren och den kände författaren till en och samma. Översättningen är gjord av The Financial Times”Det vittnar om Daouds subtila, djupgående talang att hans roman fungerar både som ett litterärt svar på Camus och som en starkt originell historia i sin egen rätt.”Le Monde des Livres”Helt enkelt lysande!”Le Figaro Littéraire”En fantastisk bok.”The New York Times”En häpnadsväckande debutroman.”The GuardianULLA BRUNCRONA, som tidigare översatt bland andra J.M.G. Le Clézio och Milan Kundera. “En omedelbar klassiker.”KAMEL DAOUD (f. 1970) är författare, journalist och debattör, verksam i Oran i Algeriet. Trots att det inte är hans modersmål skriver han på franska, ett språk han sagt att han förhåller sig till “som en älskare, inte som en före detta koloniserad”. Fallet Meursault gavs ut i Algeriet 2013. När den året därpå kom ut i Frankrike uppmärksammades den stort och belönades med flertalet priser, bland annat Goncourtpriset för bästa debutroman.Fallet Meursault är skriven i dialog med en av 1900-talets mest inflytelserika romaner, men står stark på egna ben. Det är en ovanlig och tankeväckande roman fylld av insikter och ironier, där gränserna mellan litteratur, historia och verklighet lösts upp. Kamel Daoud är en skoningslös kritiker, såväl mot den franska kolonialismen som mot det land Algeriet blivit efter självständigheten.Främlingen, har fascinerat och förundrat läsare ända sedan den där soliga dagen 1942. Men få har ägnat offret någon tanke, han som bara omnämns som “araben”. Det gör Haroun rasande. Det var hans bror som mördades, och han hade ett namn: Moussa.

Utgivande förlag: Bokförlaget Tranan