Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Kristina Hermansson

Jämför och hitta det billigaste priset på Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut är skriven av Kristina Hermansson och gavs ut 2010-05-25.

Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som bok, ljudbok eller e-bok.
Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 189

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut. Boken är skriven av författaren Kristina Hermansson. Makadam förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut var 2010-05-25.

Originalspråket som Kristina Hermansson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Litteraturvetenskap vilket ger den Gbn.59,Gbn.01,G.096z Identitet som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 286 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 171 x 22 mm och den väger så mycket som 500 g. Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut ISBN är 9789170610820. Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut är en fristående bok .


Läs Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som bok

För dig som vill köpa och läsa Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 189 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som ljudbok

Vill du lyssna på Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut som pocket

Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut
 • Författare: Kristina Hermansson
 • Genre: Litteraturvetenskap
 • Förlag: Makadam förlag
 • Utgivningsdatum: 2010-05-25
 • Pris: 189
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 286
 • Fysiska dimensioner: 215 x 171 x 22 mm
 • SAB: Gbn.59,Gbn.01,G.096z Identitet
 • ISBN: 9789170610820

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut?

Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut är skriven av författaren Kristina Hermansson

När gavs Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2010-05-25.

Var kan jag köpa Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut?

Vi rekommenderar att du köper Ett rum för sig : subjektsframställning vid 1900-talets slut hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Under slutet av 1980-talet och 90-talet blir identitet ett nyckelord, samtidigt som identitetsbegreppet alltmer ifrågasätts. Medan individualismen förstärks och utvidgas, sker också försök att montera ned dess grundvalar. Hur förhåller sig då de litterära skildringarna av subjektet och dess förbindelser med andra vid 1900-talets slut till den humanistiska och samhällsvetenskapliga teoribildningen på området, och vice versa? I Ett rum för sig undersöker Kristina Hermansson identitetsproblematik och subjektsframställning i ett urval litterära och teoretiska verk. När det gäller skönlitteraturen ligger tyngdpunkten på romaner från de skandinaviska länderna, nämligen Magnus Dahlströms Hem och Ninni Holmqvists Något av bestående karaktär respektive Jon Fosses Bly og vatn och Hanne Ørstaviks Kjærlighet. Dessa svenska och norska skönlitterära verk läses i dialog med resonemang från tänkare som Nancy Armstrong, Zygmunt Bauman, Judith Butler, Michel Foucault och Anthony Giddens. Som slutpunkt för undersökningen fungerar danska Kirsten Hammanns postmoderna praktfigur i Vera Winkelvir; en roman där subjektsupplösningen drivs in absurdum, samtidigt som en längtan efter en identitetsberättelse av mer traditionellt snitt paradoxalt nog gör sig gällande.Kristina Hermansson, född 1974, är verksam som litteraturvetare vid Göteborgs universitet. Hon har också en bakgrund som kulturskribent och kritiker. Ett rum för sig är hennes doktorsavhandling.

Utgivande förlag: Makadam förlag