Essä : urval och inledning av Arne Melberg – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Arne Melberg

Jämför och hitta det billigaste priset på Essä : urval och inledning av Arne Melberg innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Essä : urval och inledning av Arne Melberg är skriven av Arne Melberg och gavs ut 2013-11-15.

Essä : urval och inledning av Arne Melberg som bok, ljudbok eller e-bok.
Essä : urval och inledning av Arne Melberg

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 260

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Essä : urval och inledning av Arne Melberg

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Essä : urval och inledning av Arne Melberg. Boken är skriven av författaren Arne Melberg. Bokförlaget Daidalos är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Essä : urval och inledning av Arne Melberg var 2013-11-15.

Originalspråket som Arne Melberg skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Antologier vilket ger den G.04,Bb som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Essä : urval och inledning av Arne Melberg i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 499 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 240 x 160 x 30 mm och den väger så mycket som 942 g. Essä : urval och inledning av Arne Melberg ISBN är 9789171734150. Essä : urval och inledning av Arne Melberg är en fristående bok .


Läs Essä : urval och inledning av Arne Melberg som bok

För dig som vill köpa och läsa Essä : urval och inledning av Arne Melberg som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 260 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Essä : urval och inledning av Arne Melberg som ljudbok

Vill du lyssna på Essä : urval och inledning av Arne Melberg som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Essä : urval och inledning av Arne Melberg som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Essä : urval och inledning av Arne Melberg som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Essä : urval och inledning av Arne Melberg som pocket

Essä : urval och inledning av Arne Melberg finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Essä : urval och inledning av Arne Melberg med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Essä : urval och inledning av Arne Melberg med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Essä : urval och inledning av Arne Melberg
 • Författare: Arne Melberg
 • Genre: Antologier
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Utgivningsdatum: 2013-11-15
 • Pris: 260
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 499
 • Fysiska dimensioner: 240 x 160 x 30 mm
 • SAB: G.04,Bb
 • ISBN: 9789171734150

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Essä : urval och inledning av Arne Melberg?

Essä : urval och inledning av Arne Melberg är skriven av författaren Arne Melberg

När gavs Essä : urval och inledning av Arne Melberg ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2013-11-15.

Var kan jag köpa Essä : urval och inledning av Arne Melberg?

Vi rekommenderar att du köper Essä : urval och inledning av Arne Melberg hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Under Michel de Montaignes 1500-tal betydde ?essä? ungefär övning eller smakprov. Ordet fanns också som verb, essayer: pröva, testa. När Montaigne började skriva använde han ordet främst som ett aktivt verb som beskriver hans sökande och prövande texter. Efter några år av essäistisk verksamhet kommer han också att kalla resultatet för essä: en ?essä? betecknar med andra ord både en aktivitet och ett resultat. Och så har det förblivit i den rika litterära tradition som har Montaigne som upphovsman.I volymen “Essä” – som på en gång är en antologi och en historik – diskuteras essän som genre, som impuls och som tidsavtryck. Bokens inledning presenterar olika teorier om essän och därefter följer ett generöst urval essäer från Montaigne och Ludvig Holberg till Susan Sontag och Horace Engdahl. Variationen vad gäller ämnen och tonlägen är stor: vardagliga gatuscener samsas med filosofisk introspektion, personliga brev med skarpsinnig samtidskritik. Men så är essän också – vid sidan av romanen – den rymligaste av former.Varje essäist och varje essä i volymen får en utförlig introduktion och dessa kommentarer bildar sammantagna en historisk linje och skisserar därmed essäns utveckling. Boken avslutas med fyra essäer om essäer. Där diskuteras essäns återkommande tematik, dess åtbörder och varianter, dess fenomenologi.

Utgivande förlag: Bokförlaget Daidalos