Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Martin Holmgren

Jämför och hitta det billigaste priset på Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg är skriven av Martin Holmgren och gavs ut 2019-09-19.

Eriksberg - Ett storvarv och dess fartyg som bok, ljudbok eller e-bok.
Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 353

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg. Boken är skriven av författaren Martin Holmgren. Breakwater Publishing är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg var 2019-09-19.

Originalspråket som Martin Holmgren skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Fartyg & sjöfart vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 499 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 307 x 245 x 36 mm och den väger så mycket som . Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg ISBN är 9789186687557. Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg är en fristående bok .


Läs Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som bok

För dig som vill köpa och läsa Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 353 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som ljudbok

Vill du lyssna på Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg som pocket

Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg
 • Författare: Martin Holmgren
 • Genre: Fartyg & sjöfart
 • Förlag: Breakwater Publishing
 • Utgivningsdatum: 2019-09-19
 • Pris: 353
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 499
 • Fysiska dimensioner: 307 x 245 x 36 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789186687557

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg?

Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg är skriven av författaren Martin Holmgren

När gavs Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-09-19.

Var kan jag köpa Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg?

Vi rekommenderar att du köper Eriksberg – Ett storvarv och dess fartyg hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

Boken beskriver inte bara Eriksbergs historia, utan även historien om vart och ett av de över 600 fartyg som byggdes på varvet: från små nitade bogserbåtar med ångmaskin till enorma turbindrivna supertankers vars storlek överträffade Nya Ullevi. Här finns berättelsen om båten som blev fånge i Röda Havet under Suezkrisen, och båten som gick av på mitten två gånger och till slut lappades ihop med att annat halvt Eriksbergsbygge. Om båten som fick en lösnäsa och om den som sänkte ett annat fartyg under sin stapelavlöpning. Om fascinerande krigstidsöden och spektakulära ombyggnader, om båtar som gjorde sina ägare lyckliga och fartyg som ruinerade sina redare. Om kampen att kunna förse en omättlig kundkrets med tillräckligt med fartyg i goda tider, alternativt kunna leverera ett fartyg till en ägare som inte längre vill ha det när konjunkturen är i botten.Historien om Eriksbergs varv är historien om över 100 år av uppgång och fem år av fall. När Eriksberg står på sin topp i mitten av 1970-talet sysselsätter man över 6 000 anställda och är ett storvarv i internationell klass; när 1980-talet inträder existerar varvet inte längre. Man har överlevt världskrig, konjunkturer och depressioner för att uppleva sina mest turbulenta år på 1970-talet. Men Eriksbergs historia är också historien om politisk omvälvning, prestige och den kanske mest utstuderade och mångfacetterade kris en bransch utsatts för. I boken framkommer nya rön till varför den svenska varvsindustrin, en gång en av våra största industrigrenar, kunde helt försvinna på så kort tid.

Utgivande förlag: Breakwater Publishing