Egalias döttrar

Egalias döttrar – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Gerd Brantenberg

Jämför och hitta det billigaste priset på Egalias döttrar innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Egalias döttrar är skriven av Gerd Brantenberg och gavs ut .

Egalias döttrar som bok, ljudbok eller e-bok.
Egalias döttrar

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 279

Bok / Ebok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Egalias döttrar

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Egalias döttrar. Boken är skriven av författaren Gerd Brantenberg. Modernista är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Egalias döttrar var .

Originalspråket som Gerd Brantenberg skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess kategoriseras i genren: “Skönlitteratur” och finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du är ute efter ISBN-numret för Egalias döttrar är det: 9789180234597.


Läs Egalias döttrar som bok

För dig som vill köpa och läsa Egalias döttrar som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 279 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Egalias döttrar som ljudbok

Vill du lyssna på Egalias döttrar som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Egalias döttrar som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Egalias döttrar som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Egalias döttrar som pocket

Egalias döttrar finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Egalias döttrar med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Egalias döttrar med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

  • Boktitel: Egalias döttrar
  • Författare: Gerd Brantenberg
  • Genre: Skönlitteratur
  • Förlag: Modernista
  • Utgivningsdatum:
  • Pris: 279
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180234597

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Egalias döttrar?

Egalias döttrar är skriven av författaren Gerd Brantenberg

När gavs Egalias döttrar ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut .

Var kan jag köpa Egalias döttrar?

Vi rekommenderar att du köper Egalias döttrar hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

<b>En av Nordens stora feministiska klassiker i nyutgåva</b> <b>»En roman som sätter såväl språk som kön och makt i fokus för analys och som gör det på ett sätt som måste vara unikt. <i>Egalias döttrar</i> är ingenting mindre än en klassiker i den feministiska litteraturen. Läsupplevelsen är extraordinär.« Betyg: 5 av 5 – Anna Ohlsson-Hasselberg, BTJ</b> I fantasilandet Egalia är det kvinnorna som har makten. För möderneslandets bästa anpassar sig männen efter kvinnornas regler och beslut. De bär pehå, äter p-piller och tar hand om barnen. Kvinnorna må påstå att landet är jämlikt, och att männen har existensberättigande just eftersom de utför en del nyttiga uppgifter, men det finns en grupp män som börjar planera för revolt. Med Petronius Bram i spetsen startas maskulisterna, en rörelse som vill skapa ett nytt samhälle där alla kvinniskor är lika mycket värda. Petronius drömmer om att bli sjökvinna, men hans mor, direktör Bram, är övertygad om att manskampen är dömd att misslyckas. Gerd Brantenbergs satiriska roman <i>Egalias döttrar</i> var banbrytande när den kom ut 1977. En av de stora nordiska feministiska klassikerna. I översättning av Ebba Witt-Brattström, med ett nyskrivet förord av författaren Anna Jörgensdotter. GERD BRANTENBERG [f. 1941] är en norsk feminist och författare som under hela sitt liv arbetat för kvinnors och homosexuellas rättigheter. Hon fick sitt stora genomslag med den feministiska satiren <i>Egalias döttrar</i>.

Utgivande förlag: Modernista